Passatgers del primer vol procedent de l'estranger després de l'estat d'alarma a l'aeroport de Menorca
Passatgers del primer vol procedent de l'estranger després de l'estat d'alarma a l'aeroport de Menorca (EFE / David Arquimbau Sintes)

Els Estats Units, Rússia i el Brasil, exclosos de l'acord de la UE per reobrir fronteres

Els estats membres han de ratificar abans de dimarts al migdia la llista de països considerats "segurs" de cara a la reobertura de fronteres a partir del juliol

AgènciesActualitzat

Els estats membres de la Unió Europea han tancat aquest dilluns la llista de països considerats "segurs" de cara a la reobertura de fronteres a partir del mes de juliol.

En aquesta llista no hi ha els Estats Units, Rússia, el Brasil i Cuba. Sí que hi ha Algèria, Austràlia, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, Montenegro, el Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l'Uruguai i la Xina. En el cas de la Xina, però, l'aixecament del veto dependrà de si hi ha reciprocitat.

Croàcia, que exerceix la presidència del Consell de la UE fins a finals de juny, ha donat fins dimarts a les 12 com a termini perquè els estats membres donin el vistiplau al document.
 

Aquest llistat es revisarà cada 15 dies per afegir països que es considerin segurs. De la mateixa manera, també es podrà restringir la llista si en algun dels països que hi figuren empitjora la situació de contagis.

Els criteris se centren en el fet que els nous casos de coronavirus siguin semblants o inferiors a la mitjana de la Unió Europea: menys de 20 nous casos per cada 100.000 habitants, durant dues setmanes.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeUnió EuropeaCoronavirus
Anar al contingut