Primer pla escorç del president de la Generalitat, Quim Torra, durant una videoconferència amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Ch…
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant una videoconferència amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i rectors de les universitats el 3 d'abril de 2020
Baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio

Els catalans aproven la gestió del govern davant la pandèmia i suspenen La Moncloa i la UE

La societat catalana està dividida pel que fa a la percepció de les conseqüències econòmiques de la pandèmia; els joves creuen més en l'eficiència del teletreball

RedaccióActualitzat

Els catalans aproven la resposta del govern català a la crisi del coronavirus i suspenen la del govern espanyol i la Unió Europea. És una de les conclusions de la primera onada del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio sobre les mesures que s'estan prenent per afrontar aquesta crisi sanitària, una fotografia sobre la societat catalana que s'allargarà durant diverses setmanes.


Els catalans posen nota a les institucions

Segons el baròmetre elaborat per GAPS, dos terços de la ciutadania aproven la gestió del Govern, que obtindria un 5,2 de mitjana. Molt a prop hi ha els ajuntaments del país, sobretot els petits, que globalment obtenen un 5,1. El de Barcelona, però, no arriba a l'aprovat i es quedaria amb un 4,8. Les enquestes es van fer els dies 3 i 4 d'abril.

A més distància de la ciutadania, la valoració de les institucions és més negativa. Així, un 51% dels enquestats valora negativament la feina de La Moncloa i un 55% la de Brussel·les. I en aquesta lògica, gairebé la meitat dels catalans diu que té poca confiança, o gens, en les mesures econòmiques que està prenent Madrid durant aquest estat d'alarma.

 


La societat, dividida davant la percepció de l'economia

Justament sobre l'economia, els catalans no es posen d'acord sobre quant temps caldrà per redreçar la situació. La societat catalana es divideix gairebé a parts iguals. Un 46% pensa que n'hi haurà prou amb menys d'un any, mentre que un 49%, més pessimista, pensa que caldrà més temps. De fet, un 5% opina que ja no tornarem mai a la situació anterior a la pandèmia.

Quan es trasllada a la situació econòmica de cadascú, l'opinió majoritària és que la situació econòmica personal no és bona. Els que tenen entre 50 i 60 anys són els que estan més preocupats. La meitat de la població creu que ha empitjorat la seva situació amb el confinament.

 


Els joves valoren l'eficàcia del teletreball

Sobre el teletreball, la meitat dels qui treballen des de casa asseguren que són iguals d'eficaços que abans. De fet, un 20% creu que ho són fins i tot més.

Però hi ha una dada important a tenir en compte: a partir dels 50 anys, el teletreball es percep com a menys efectiu. Hi ha un factor generacional destacat a tenir en compte en una pràctica que a partir d'ara pot agafar més protagonisme.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut