El jutge reobre el cas d'Helena Jubany, assassinada fa 20 anys

RedaccióActualitzat

La justícia ha decidit reobrir la causa sobre la mort d'Helena Jubany, ocorreguda a Sabadell el 2 de desembre de 2001. Escolta d'aquesta manera la família de Jubany, que a principis de juliol en va demanar formalment la reobertura i va anunciar que aportava "noves proves" sobre el cas.

Jubany va ser trobada morta en un celobert després d'estar dos dies desapareguda. Primer es va pensar que s'havia suïcidat, però de seguida es va descobrir que l'havien drogada amb somnífers i llançada al buit des del terrat.

Una de les sospitoses va ser la persona que vivia a l'edifici, Montserrat Careta, que sempre va proclamar la seva innocència i es va suïcidar a la presó.

Precisament, els familiars de Careta també van demanar la reobertura del cas, a mitjan juliol, en considerar que és una víctima més del cas i que els autèntics culpables continuen lliures.

 

 

El cas de la mort d'Helena Jubany va quedar arxivat el 2005, i mai va arribar a jutjar-se ni Careta, ni dues persones més considerades sospitoses: Santiago Laiglesia, parella de Careta, i una altra dona, Ana Echaguivel.

Es dona la circumstància que l'any que ve el crim prescriurà.

Benet Salellas, advocat de la família Jubany, que ha demanat que els Mossos d'Esquadra assumeixin la investigació, considera que en aquest temps "es pot fer una investigació seriosa i profunda" sobre el crim.

Joan Jubany, germà de l'Helena, considera que "hi ha molts fils per estirar" i està convençut que "aquest cop sí que es farà justícia" perquè "molta gent ha perdut la por" a parlar que tenien en el moment dels fets.

L'assassinat de l'Helena Jubany ha adquirit encara més notorietat en ser un dels casos revisats per la sèrie "Crims", de Carles Porta, a TV3, que hi ha dedicat dos capítols.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut