L'Eix Comercial de Lleida diumenge passat (ACN/Anna Berga)

El govern endurirà les mesures per frenar l'augment de contagis de Covid al Segrià

Catalunya ha registrat en les últimes hores 816 nous casos, la majoria a Lleida, on ja se supera el centenar de persones ingressades

RedaccióActualitzat

El govern anunciarà aquesta tarda mesures més severes a la comarca del Segrià per frenar l'augment de contagis, que, lluny de reduir-se, segueixen creixent a un ritme de més de 200 positius nous cada dia. Ho anunciaran en una compareixença a Lleida la consellera de Salut i el conseller d'Interior.

L'enduriment de les mesures, però, serà selectiu. L'objectiu és prendre decisions quirúrgiques segons els indicadors de la pandèmia. Les mesures aniran dirigides a restringir la mobilitat a les zones afectades.

A l'Hospitalet de Llobregat, també es podrien prendre mesures per reduir els contagis.

105 hospitalitzats al Segrià

A banda dels casos amb símptomes compatibles amb la Covid, ara hi ha 105 persones hospitalitzades per aquesta malaltia a l'àrea sanitària de Lleida, 16 més que ahir.

S'ha vist que ja hi ha transmissió comunitària i no es descarta el confinament domiciliari o altres mesures per limitar més la mobilitat dels lleidatans.

Des de Soses, el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, va deixar ahir obertes totes les possibilitats i va recordar que la responsabilitat de la decisió és del Procicat, l'òrgan en què els departaments de Salut i Interior avaluen les mesures a prendre a partir de les dades de l'evolució de la malaltia.

A banda de les incomoditats per a la població, els alcaldes del Segrià també estan preocupats per les conseqüències econòmiques que es puguin derivar de la crisi sanitària, i per això serien més partidaris de fer un confinament tan selectiu com sigui possible en cas que fos necessari.

A més de disminuir les relacions socials, els epidemiòlegs reclamen més rastrejadors per poder fer el seguiment dels contactes i tallar les cadenes de transmissió.

La plataforma Marea Blanca de Ponent, en defensa de la sanitat pública, també ha denunciat que falta personal a l'atenció primària, que falten rastrejadors i que les proves PCR s'han de fer a tots els contactes d'un positiu i tenir els resultats en menys de 24 hores.

 

La nova carpa instal·lada al costat del CUAP de Prat de la Riba de Lleida (ACN/Laura Cortés)

De moment, s'han ampliat els espais per atendre i tractar els malalts Covid, i s'han començat a derivar pacients d'altres patologies a hospitals de fora de Lleida. S'ha obert una tercera planta a l'Hospital Arnau de Vilanova i es planteja obrir-ne una altra a l'Hospital Santa Maria i, des d'aquest dissabte, hi ha una carpa al costat del centre d'urgències d'atenció primària de Prat de la Riba de Lleida per atendre les persones amb possibles símptomes de Covid-19.

El govern també ha prohibit les visites a les residències de gent gran de tota la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i l'Aran, així com els nous ingressos. La decisió es va prendre l'endemà de confirmar-se un brot de coronavirus en una residència d'Oliana, a l'Alt Urgell.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut