El túnel clandestí està equipat amb un sistema de ventilació, línies d'aigua i cablejat elèctric
El túnel clandestí està equipat amb un sistema de ventilació, línies d'aigua i cablejat elèctric

Descobreixen a Arizona el túnel clandestí "més sofisticat de la història" dels EUA

El túnel, que unia els Estats Units i Mèxic, està equipat amb un sistema de ventilació, línies d'aigua i cablejat elèctric

Roger FontellesActualitzat

Els agents federals nord-americans han descobert el que descriuen com el que pot ser el túnel transfronterer clandestí "més sofisticat en la història dels Estats Units", el qual comptava amb sistemes d'electricitat, aigua i ventilació, a la frontera d'Arizona amb Mèxic.

Els agents del Departament d'Investigacions de Seguretat Nacional (HSI, per la sigla en anglès) han descobert aquest dimarts un túnel transfronterer que encara no estava acabat, després de diversos dies excavant al desert a prop de la ciutat de Yuma.

Carl E. Landrum, cap interí de la Patrulla Fronterera de Yuma, s'ha sorprès de la troballa:

"Aquest túnel podria ser el més sofisticat de la història dels Estats Units, i certament és el més sofisticat que he vist en la meva carrera."

El passadís clandestí fa aproximadament 400 metres de llarg, 91 centímetres d'ample i 1,2 metres d'alt. El túnel està equipat amb un sistema de ventilació, línies d'aigua, cablejat elèctric i un sistema de rails.

Imatges de l'excavació a Yuma, els EUA, on s'ha descobert el túnel
Imatges de l'excavació a Yuma, els EUA, on s'ha descobert el túnel (Fotografia cedida pel Departament de Seguretat Nac.)

Un embornal sospitós

Els agents federals van descobrir fa unes setmanes un embornal a prop de la frontera. Els agents especials de l'HSI hi van anar per investigar-ho i van veure trossos de fusta i mànegues d'aigua sota terra. Tot seguit, van desplegar una càmera especialitzada a 7,5 metres sota terra que va revelar el túnel transfronterer.

Des de fa dècades, els contrabandistes utilitzen túnels clandestins per al tràfic de drogues i persones a través de la frontera. Fa dos anys, les autoritats de Yuma van descobrir un sofisticat túnel de contraban de drogues que anava des d'una casa de Mèxic fins a un restaurant de menjar ràpid abandonat d'Arizona.

ARXIVAT A:
MèxicDrogues
Anar al contingut