Un sanitari entrant un malalt a l'Hospital Clínic, aquest dissabte a Barcelona (EFE)

Coronavirus a Catalunya: més de 8.000 morts, 186 en les últimes 24 hores

Les dades facilitades per Salut xifren en 1.004 els nous positius de SARS-CoV2, i ja n'hi ha un total de 41.992

RedaccióActualitzat

En les últimes 24 hores, a Catalunya han mort de coronavirus 186 persones més, segons les dades del Departament de Salut, de manera que la xifra total de víctimes mortals és de 8.067.

Pel que fa als casos detectats com a positius per coronavirus en aquest període han estat 1.004, i el total de detectats ja arriba a 41.992.

Les dades ofertes també inclouen una xifra de l'estimació de casos possibles infectats: 67.113. És la suma de persones que han tingut símptomes i que el sistema de salut ha registrat.

Pel que fa a les altes hospitalàries, ja n'hi ha hagut 19.815 de malalts que han estat diagnosticats de Covid-19.

 


Dades poc comparables

Pel que fa al número de víctimes mortals registrades als hospitals en aquestes 24 últimes hores, les xifres de Salut diuen que n'hi ha hagut 213 més, i ja són un total de 4.336.

És una xifra superior a la del total de morts d'aquest període, que el Departament calcula en base a les notificacions de les funeràries, seguint el nou còmput de víctimes encetat aquest dimecres.

Són xifres que es recullen en ritmes diferents, de manera que són difícils de comparar, i poden entrar en contradicció, com ha passat aquest dissabte.

Les dades del coronavirus a Catalunya d'aquest dissabte arriben després que al conjunt d'Espanya les víctimes mortals hagin superat les 20.000 i el total de positius s'estigui acostant als 200.000.

També després que la Generalitat hagi anunciat que té un pla preparat perquè els nens comencin a sortir al carrer d'aquí a una setmana, en franges horàries de matí i tarda per edats, i sense allunyar-se molt de casa ni anar a places ni parcs.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat favorable a aquest pla: ho ha dit aquest vespre quan ha anunciat que se'l fa seu i també que demanarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma.

També aquest dissabte les farmàcies ha recomanat que qui no necessiti la mascareta gratuïta que ofereix la Generalitat als ciutadans, que es pot recollir a partir d'aquest dilluns, que no hi vagi, perquè encara no en tindran per a tothom.

També per evitar cues i aglomeracions innecessàries a les farmàcies, que podrien comportar riscos més grans que els que evitarien les mascaretes.

Cua de gent esperant per entrar en un comerç del barri de la Barceloneta, aquest dissabte a Barcelona (EFE)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut