Confinament més restringit: Què es pot fer i què no a Lleida i el Baix Segre?

La mesura afecta la capital del Segrià, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre

Actualitzat

El govern ha decretat un confinament més restringit a partir d'aquesta mitjanit dels municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Però què comporta aquest confinament? És igual al que es va decretar a l'inici de l'estat d'alarma a tot l'Estat?

El govern no ho considera un confinament domiciliari perquè, si ho fos, només podrien sortir de casa els serveis essencials, i no és el cas. En el cas d'aquest nou confinament, assegura la consellera Alba Vergés:

"L'objectiu és reduir els contactes només amb les persones que no convius. Amb els que vius pots anar a fer una passejada a la nit".


La mesura ha entrat en vigor aquesta mitjanit, però ara la situació és incerta arran de la resolució judicial que no l'ha ratificada però tampoc no l'ha suspesa en considerar-la excessiva.

Es restringeix l'entrada i sortida als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Només es podrà entrar i sortir d'aquestes poblacions per motius laborals si es tracta de serveis essencials. Durant les primeres 24 hores (és a dir fins a la mitjanit de dilluns), les persones que faran teletreball podran anar a recollir els elements imprescindibles per a la feina.


Prohibides reunions de més de 10 persones

Queden prohibides les trobades o reunions de més de 10 persones, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic.


Sense sortir del municipi de residència, es podrà sortir de casa per:

- anar a la feina

- per anar a un centre sanitari

- per assistència o tenir cura de persones dependents

- per anar a entitats financeres

- per comprar aliments o matèries de primera necessitat. Per a la resta de compres no imprescindibles, caldrà reservar cita prèvia.

- les perruqueries o centres d'estètica podran continuar obertes, però només atendran amb un sistema de cita prèvia i vigilant en tot moment que no es superi l'aforament permès.

- anar als horts d'autoconsum.

- fer gestions inajornables o de força major.

També es podrà sortir de casa per:

- fer activitats de lleure o esport a l'aire lliure. Es podrà sortir amb els grups de convivència habitual al domicili.

Bars i restaurants

A partir d'aquesta mitjanit i en els municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses, Torres de Segre i Sucs i Raimat no es permeten les activitats d'hostaleria i restauració excepte les d'entrega a domicili o de recollida a l'establiment amb cita prèvia.

És a dir, bars i restaurants no podran oferir servei directe ni a l'interior dels locals ni a les terrasses.


Casals d'estiu i colònies

Es mantenen els casals d'estiu i les colònies programats en aquests municipis, però tant els monitors com els participants hauran de ser residents al Segrià, no podran venir d'altres comarques.

Els espais culturals, esportius i d'oci en aquests municipis del Baix Segrià es mantindran tancats mentre duri aquest confinament.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquesta tarda que es mantindrà un reforç d'efectius dels Mossos d'Esquadra en aquests municipis i que s'intensificaran els controls per garantir que se segueixen les mesures de confinament i prevenció i que tothom fa ús de la mascareta.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut