Restriccions a les ciutats veïnes de l'Hospitalet per evitar que hi arribin els brots
La pista esportiva de l'avinguda de la Generalitat de Sant Joan Despí, tancada (Ajuntament)

Restriccions a les ciutats veïnes de l'Hospitalet per evitar que hi arribin els brots

Municipis com Sant Joan Despí, Cornellà o Esplugues tanquen pistes esportives, parcs de nit o prohibeixen les visites a les residències de gent gran

RedaccióActualitzat

L'increment de contagis a l'Hospitalet de Llobregat ha comportat restriccions a la ciutat, però també ha posat en alerta els municipis del voltant.

A Cornellà, per exemple, s'ha passat de 9 contagis a 38 en una setmana.

La primera mesura, per protegir la gent gran, ha estat prohibir les visites a les residències i també les sortides dels residents, una limitació que s'aplica a Cornellà de Llobregat i Sitges i que també ha demanat Sant Just Desvern. En el cas de les sortides dels usuaris d'asils, la Generalitat les ha prohibit a partir d'aquest dijous a tot Catalunya.

També s'ha ordenat el tancament dels centres de dia que encara estaven oberts.

A Sitges, a més, l'Ajuntament ha decidit tancar els dos casals de gent gran que hi ha a la ciutat.

 

Controls de temperatura per accedir a un mercat ambulant a Esplugues (Ajuntament Esplugues)

 

Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí han decidit tancar les pistes esportives a l'aire lliure -com ja va fer l'Hospitalet-.

L'Ajuntament d'Esplugues també tanca de nit el parc dels Torrents, per evitar trobades de grups, el mateix que vol evitar el de Sant Joan Despí prohibint l'accés a la zona agrícola i de la ribera del riu en horari nocturn.

A Esplugues també es fan controls de temperatura als accessos dels mercats ambulants i es vigila l'aforament per evitar les aglomeracions.

 

Els ajuntaments anuncien vigilància policial per controlar que es respecti la distància de seguretat i els aforaments a les terrasses i criden a la responsabilitat de la ciutadania per evitar mesures més dràstiques. Alguns s'adrecen especialment als joves i els recorden que ells poden ser asimptomàtics, però podrien posar en risc les persones grans del seu entorn.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut