Ens entaulem al restaurant L'Atelier Dagà Clos per gaudir del menjar que ens dona la terra del seu entorn cuinat de manera tradicional i aplicant-hi els nous coneixements i tècniques. Lluís Dagà, cuiner i copropietari, ens obre les portes del seu establiment i ens en presenta la carta. Pregunta: Lluís Dagà va estar, entre d'altres, en un prestigiós restaurant de l'Empordà amb nom de carretera. Quin? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango; iogurt grec; crema catalana, i quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
El celler Marco Abella, elaborador de vins de la DOQ Priorat, establert a Porrera, continua acumulant guardons i premis. Un celler que, a través dels seus vins, expressa la seva autenticitat i l'essència d'aquest trosset del Priorat, i ho fa amb un respecte total a la terra i al medi ambient. Olívia Bayés i David Marco, propietaris del celler Marco Abella, ens ensenyen la seva excel·lència. Pregunta: El celler Marco Abella se situa a la DO Tarragona o a la DOQ Priorat? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Què en saps, de les nous? On es conreen? Com és el fruit de la noguera? A la Franja, a tocar del Segrià, dins la vall del Cinca, hi trobem una zona on es conrea la nou, és la finca La Noguera. Del correu de la nou, de les seves propietats i de fer-ho de manera sostenible en parlem amb Marc Ferrán Clarasó, gerent o CEO de la finca La Noguera. Pregunta: Les nogueres joves, un cop es planten, triguen pocs anys o molts anys a donar fruits? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Ens desplacem a un raconet de Catalunya, a cavall del Bages i l'Anoia, al poble de Castellfollit del Boix. Visitem el Celler Grau i Grau de la mà de Jordi Casanovas, enòleg del celler, que ens parlarà del vi Ennuvolat 2020, de les tres DOs a les quals pertanyen i de les seves singularitats. Pregunta: Grau i Grau té vins de 3 DOs. Quines? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
A Catalunya tenim una empresa de tes, cafès i infusions que treballa amb una qualitat eco. Del que fan, de la seva filosofia mediambiental, de la qualitat dels productes, ens en parla Salvador Corominas, responsable de producte d'R+D de Coffee-Center. Pregunta: Coffee-Center prima en origen els productes eco o els d'agricultura convencional? Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Us presentem un restaurant a Barcelona portat per uns apassionats i amants de la gastronomia que ho treballen tot fins a l'últim detall: Casa Amàlia. La carta, basada en platets i plats, uneix el millor del producte de proximitat i l'excel·lència en l'elaboració. Jordi Castán, copropietari del restaurant, ens en dona més detalls i ens explica el valor del projecte i els plats més singulars. Pregunta: El restaurant Amàlia es troba a tocar d'un mercat, quin? Premi: Una ampolla de vi XIC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
La Cooperativa de Falset Marçà ha elaborat un vi ideal per a aperitius o per a plats lleugers que ha estat guardonat i premia. Es tracta de l'Ètim la Pausa 2021. Xerrem amb Marta Ferré, enòloga de la Cooperativa de Falset Marçà, que ens explicarà les particularitats d'aquest vi tan singular. Pregunta: Quines dues varietats componen el vi Ètim la Pausa 2021? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Els olis Priordei estan reconeguts internacionalment entre els millors del món i estan inclosos en les guies més prestigioses. Una empresa que és un gran exemple del que és arrelament a la terra, sostenibilitat i innovació. Entrevistem Jordi Ciuraneta, president de Priordei, que ens explica el camí fet per assolir l'actual excel·lència i reconeixement. Pregunta: En el premi internacional celebrat a Nova York, en quina posició va quedar Priordei? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra collita primerenca, de 500 ml, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Anem fins a les terres de l'Ebre per entaular-nos en un restaurant senzill que conserva la tradició del menjar de sempre d'aquestes terres vora l'Ebre. Els plats i la seva cuina ens els descriu Antoni Ayet, copropietari del bar restaurant El Casal de Benissanet. Pregunta: El menú de 14 euros i el de 22 el cap de setmana del bar restaurant El Casal inclou primer i segon, o primer, segon i tercer? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Aquí teniu un vi escumós premiat amb el Vinari Gran Or: el Tres Naus Brut 2019, elaborat pel Celler Domenys. Ciriac Carbó, director tècnic del celler, ens explica les particularitats que té aquest cava i ens mostra el seu treball al celler. Pregunta: A quin celler modernista s'elabora l'escumós Tres Naus? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques, Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Descobrim el Cabrida 2020, el millor vi català del 2022, amb Vanessa Díaz, sommelier i delegada comercial del celler de Capçanes. Ens farà sentir les qualitats i particularitats d'aquest vi nascut de vinyes velles al sòl calcari del Montsant. Pregunta: Els vins premiats són de vinyes joves o velles? Premi: Una nit d'habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar les dates amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
La Creu 2018, del Celler Cooperatiu d'Espolla, ha estat premiat com el millor vi blanc de Catalunya i millor vi de carinyena blanc. L'enòleg Pau Albó ens explica què fa que aquest vi sigui tan singular i les característiques de les vinyes. Pregunta: El tap del Vi de Postal La Creu Blanc 2018 és de plàstic ecològic, de suro de l'Albera, de suro de les Gavarres o de suro de Càceres? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques; sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer; rajola de xocolata dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres; caixa de bombons de mel; mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g; ametlles garapinyades amb mel de 120 g; pack de 3 varietats de torró de 30 g; vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Ens entaulem en un restaurant que prioritza el ritme de menjar, la digestió i la qualitat dels aliments més que no pas servir plats per omplir la panxa. Entrevistem Vanessa Andreu, propietària d'aquest establiment. Pregunta: A La Revolta hi trobarem taula informal o taula de 21 botons? Premi: Una ampolla de cava rosat, gentilesa d'Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Si vols fer un bon dinar i menjar calçots a Valls, en un indret acollidor, et proposem el restaurant Trispolet. Entrevistem Octavi Roca, propietari del restaurant, que ens obre les portes del seu establiment i ens n'explica la carta, amb les seves particularitats i els seus detalls. Pregunta: Quants anys fa ens acompanya el Trispolet a Valls? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Ens entaulem en un restaurant dels clàssics de tota la vida a la Garrotxa, a l'Hostal dels Ossos. Una nissaga familiar de restauradors que ofereixen una cuina casolana d'alt nivell i de la comarca. Parlem amb Joan Masegur, cap de cuina i tercera generació del restaurant, que ens mostra la seva carta i l'evolució dels seus plats fins a l'actualitat. Pregunta: Al costat de l'Hostal dels Ossos hi tenim un bosc especial anomenat? Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2019, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
De la terra a la cuina i de la cuina al plat. Aquesta és la filosofia del restaurant Cal Marquès, de Camprodon. La cuina tradicional, la de sempre, adaptada a les tècniques actuals i sempre amb productes de temporada i de proximitat. Entrevistem Jordi Guitart, propietari i cap de cuina, que ens obre les portes del seu establiment i ens mostra la carta i la qualitat dels productes que trobarem als plats. Pregunta: Qui selecciona les més de 80 referències de vins: en Jordi, la Cristina, l'Ahmed o en Marc, al restaurant Cal Marquès, de Camprodon? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Una cuina ecològica amb productes de temporada i de proximitat però amb un afegit que el fa únic, la seva inspiració en la cuina japonesa. Entrevistem Sergi Ortiz, cuiner a l'Antic Forn de Cervera, que ens mostrarà els elements singulars de la seva cuina. · Pregunta: Aquí es fa un menú els migdies, de dimarts a divendres, anomenat llarg, per 45 euros, i un de senzill, per quin preu? · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat amb estoig i tap hermètic, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.