El pernil de muntanya
02/08/2024
El pernil és segurament dels embotits més consumits a casa nostra. El pernil que es coneix més és el pernil ibèric, però a la Garrotxa s'hi elabora un pernil que no té res a envejar a un pernil ibèric. Elaborat amb porc de raça duroc i, sobretot, seguint el cicle de curació d'un hivern a la Garrotxa, fa que puguem gaudir d'un pernil de proximitat. I l'acompanyem amb el seu millor soci, el pa fet amb bones farines i una fermentació lenta. I sobretot, per saber com s'ha de tallar i si hi ha una part millor que una altra. En parlem amb en Joan Curós, Emili Duran de la fleca La Fogaina d'Olot i en Jordi Fajula, de l'Hostal del Sol. Anem cap al mercat de Sarrià a veure què s'hi cuina, el sommelier Ramon de las Heras passa pel "Bocatto di cardinale", l'especialista cervesera Judit Càrtex ens porta un nou estil de cervesa, la nutricionista Anna Paré ens parla de la kombutxa i la Julia Gamissans ens posa el restaurant Can Xapes a la "Guia Virginias".