Els treballadors de Serviaide es van manifestar a les portes de l'empresa el 3 de setembre
Els treballadors de Serviaide es van manifestar a les portes de l'empresa el 3 de setembre

Zurich vol acomiadar 224 treballadors de la seva filial a l'Hospitalet

L'empresa reconeix que vol abaratir costos perquè ara són "superiors" als d'altres empreses del sector

Actualitzat

Ho va comunicar fa dues setmanes als treballadors i aquest dilluns l'ha presentat. L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la filial del grup Zurich, ServiAide, afectarà 224 treballadors, el 83% de la plantilla que treballa al centre de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquest dilluns s'ha constituït la taula negociadora. Segons el sindicat majoritari a l'empresa, CCOO, aquest expedient "només busca abaratir costos" de Zurich.

La companyia ho admet i diu que els costos són "superiors a la mitjana comparada amb altres entitats del mercat". Per això s'ha plantejat l'externalització del servei.

Assegura que s'oferiran indemnitzacions per sobre del que marca la legislació i que estan disposats a ser flexibles en el nombre d'acomiadaments perquè l'ERO tingui "el mínim impacte possible".

En aquest sentit diuen que estudiaran reubicacions o altres alternatives que no suposin l'extinció del lloc de treball. I defensen que el centre de l'Hospitalet de Llobregat no es tancarà.


El Grup Zurich a Espanya va obrir la primera oficina a Barcelona el 1884. Té 2.000 empleats, 2,4 milions de clients i 3 milions de pòlisses.

ServiAide té tres centres, a Barcelona, Saragossa i Madrid, i es dedica a l'obertura, tramitació i reparació per a les assegurances de la llar, comunitats, comerços i pimes. Ofereix serveis administratius de suport intern que funcionen 24 hores al dia, durant tot l'any.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut