<b>"Zulo"</b>, dijous al 33

<b>Més "thriller" a la nit de terror</b>

"Zulo", dijous al 33

Més "thriller" a la nit de terror
Actualitzat
El primer llargmetratge de Carlos Martín Ferrera, "Zulo", explica la història d'un jove que es desperta dins d'un zulo, sense saber-ne la raó. Però rere aquest plantejament hi ha una bonica realitat feta metàfora: "Qui sap si tu, o jo, ara mateix i sense saber-ho tan sols, vivim en un "zulo", el nostre "zulo" personal, esperant... qui sap què." Així ho expressa Carlos Martín Ferrera, que es va posar al capdavant del projecte, que va durar un any, temps necessari perquè el protagonista patís la degradació física necessària per fer creïble la història. El 95% del llargmetratge es va rodar dins un pou a gairebé 3 metres de diàmetre per 6 d'alçada, un espai molt limitat que va complicar enormement el rodatge. La idea era veure tot el procés mental pel qual passa el segrestat des que es desperta, com ho porta psicològicament i quina relació estableix amb els segrestadors.


"Volia en Miguel, i no un conegut fent de Miguel. Apostar per Jaume García Arija ha estat, sens dubte, la millor decisió", comenta el director "Ell és el centre de gravetat del film. Necessitàvem algú capaç de mostrar l'àmplia gamma de registres emocionals que exigia el personatge, de manera precisa i versemblant. No podíem cobrir carències interpretatives amb més recursos. La pel·lícula és el personatge i la seva degradació física i psicològica, sense més. No havia tingut l'oportunitat de veure en Jaume García Arija en altres pel·lícules, sí a la televisió i al teatre. Quan feia pocs dies que assajàvem, vaig saber que era en Miguel. Sens dubte ha estat un repte i una prova superada per tots".

 

Amb aquest Film, C. Martín Ferrera va obtenir una menció especial al premi Citizen Kane al director revelació "pel seu atreviment sobre una temàtica que pot passar a qualsevol ciutadà". És una producció de Discóbolo Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de l'ICAA i l'ICEC.

 

Sinopsi

En Miguel (Jaume García Arija) es desperta en un zulo sense saber-ne la raó. Sense haver-hi tampoc cap possibilitat aparent de negociació amb els dos homes que l'atenen i els únics a qui veu, en Miguel es desespera. No sap què fa en aquell forat ni quant de temps ha passat, però de mica en mica aprèn a resignar-se i a lluitar per la supervivència física i, més tard, també per la psicològica.

 

Fitxa tècnica i artística

 

Direcció: Carlos Martín Ferrera
Guió: Pep Garrido
Producció executiva: Raúl Suárez
Intèrprets: Jaume García Arija (Miguel), Isak Ferriz (segrestador 1), Enric López (segrestador 2)
Direcció de fotografia: José Luis Bernal
Música: Pau Vallvé