Zuckerberg davant dels líders dels diferents grups polítics al Parlament Europeu
Zuckerberg davant dels líders dels diferents grups polítics al Parlament Europeu
Brussel·les

Zuckerberg demana disculpes, però no convenç el Parlament Europeu

Zuckerberg ha entonat de nou el mea culpa per la propagació de notícies falses, però els líders dels diferents grups polítics li han demanat concreció i resultats

Actualitzat

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha entonat el "mea culpa" al Parlament Europeu i ha començat demanant perdó i reconeixent que no ha fet prou contra la propagació de notícies falses i la filtració de dades personals d'usuaris a la xarxa després de l'escàndol de Cambridge Analytica.

Zuckerberg ha usat la mateixa fòrmula davant dels líders dels diferents grups polítics que al Senat dels Estats Units quan li han retret les males pràctiques de Facebook. "Està clar que no hem fet prou i em sap greu", s'ha disculpat. 

Tot seguit, Zuckerberg ha passat a mostrar el seu compromís amb Europa parlant dels centres de dades que tenen al continent, a Suècia i Dinamarca i dels seus plans per fer-ne un tercer el 2020. Així, també ha exposat que compten amb més de 10.000 treballadors a Europa i que pensen contractar-ne més en els pròxims mesos.

Sobre el RGPD: "Hi ha d'haver regles, però han de ser flexibles"

El líder de Zuckerberg ha afirmat que ha esborrat milers d'aplicacions arran de la filtració de dades de 87 milions de persones i que està d'acord en la filosofia del nou reglament general de Protecció de Dades que entrarà en vigor el 25 de maig. Tot i això, s'ha distanciat de la nova llei puntualitzant que "hi ha d'haver regles, però han de ser flexibles". 

A més, tampoc ha donat explicacions convincents sobre l'intercanvi d'informació entre Facebook, Instagram i WhatsApp. "Em comprometo a respondre", s'ha limitat a dir el CEO de la companyia, sense concretar cap data.

Tot i això, els parlamentaris europeus l'han collat més que els seus homòlegs nord-americans i li ha demanat, entre altres coses, si pot garantir que no hi haurà ingerència en les pròximes eleccions a Europa, què està fent per impedir que els terroristes es comuniquin a través de la seva xarxa social o si podia citar una empresa competència de Facebook a Europa que trenqui el monopoli. Fins i tot, li han arribat a demanar que els algoritmes que usa Facebook siguin públics.

La compareixença no ha satisfet els parlamentaris, que han lamentat la manca de temps i li han acabat demanant que els respongués per escrit les preguntes pendents.

ARXIVAT A:
Protecció de dadesDigital
Anar al contingut