Barça

Zubizarreta marxa del Barça deixant un llegat ple de controvèrsia

Andoni Zubizarreta no ha deixat indiferent a ningú. Des del seu encert en la tria de Tito Vilanova per cobrir l'absència de Guardiola fins al fracàs pels fitxatges de Vermaelen o Dogulas, les seves decisions han estat normalment motiu de discusió.

Actualitzat

Sandro Rosell el va presentar pocs dies després de guanyar les eleccions. En aquell moment, Josep Maria Bartomeu era el vicepresident esportiu. Dos anys després, Zubizarreta va haver d'afrontar la primera gran decisió amb el relleu de Pep Guardiola. L'aposta per Tito Vilanova va ser un èxit, però la malaltia de l'entrenador empordanès va obligar a buscar un substitut. La figura del director esportiu va quedar afeblida quan es va imposar el criteri del president i el Barça va incorporar Gerardo Martino.

La manca de determinació a l'hora de renovar la plantilla el va situar en el centre de les crítiques i, al final de la temporada passada, va posar el càrrec a disposició del nou president Bartomeu, que va decidir ratificar-lo.

Fitxatges fallits i la sanció de la FIFA

Els fitxatges sí que van arribar amb Luis Enrique, incloent-hi Vermaelen i Douglas, que van eclipsar l'encert de Ter Stegen com a recanvi de Víctor Valdés. Globalment, la renovació de l'equip no convenç i situa el club en una posició molt delicada tenint en compte que no podrà fitxar fins a l'estiu del 2016 per la sanció de la FIFA.

L'afició barcelonista va manifestar el rebuig a Zubizarreta amb una forta xiulada al Camp Nou, que també va anar dirigida a Bartomeu. Va ser el preludi de la destitució. Com quan era jugador, Zubizarreta torna a sortir del Barça per la porta del darrere.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut