Zoido: "Amb l'aplicació de l'article 155, la normalitat ha tornat a Catalunya"
Zoido: "Amb l'aplicació de l'article 155, la normalitat ha tornat a Catalunya"
Madrid

Zoido celebra les "moltíssimes ofertes" que han rebut per allotjar els policies

El ministre de l'Interior ha explicat que "ja no és necessària la disponibilitat del vaixell conegut com 'el Piolín', que ja ha passat a la història"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destacat les "moltíssimes ofertes" que han arribat al seu departament des de diversos hotels per allotjar els policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya. Zoido s'hi ha referit durant un acte públic a Madrid quan li han preguntat sobre l'acabament del contracte del ferri conegut com "el Piolín" al port de Barcelona.

"Un dels millors exemples que, amb l'aplicació de l'article 155, la normalitat ha tornat a Catalunya és que tinguem moltíssimes ofertes de cadenes hoteleres i d'hotels en particular que s'estan oferint per a l'allotjament tant de membres de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil."

 

"El Piolín ja ha passat a la història"

El ministre ha insistit que "de moment no hi haurà cap replegament". "L'única cosa que estem fent és procedir als torns de descans", ha explicat Zoido, en al·lusió a les instruccions recents de les direccions generals de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per aixecar parcialment la suspensió dels descansos de la plantilla fixa a Catalunya: "És al que tenen dret", ha dit el titular d'Interior.

 

"Entre els descansos dels diferents efectius que hi estan desplaçats i la redistribució dels efectius, ja no és necessària la disponibilitat del vaixell conegut com 'el Piolín', que ja ha passat a la història."

 

Juan Ignacio Zoido ha defensat que els agents de les forces de seguretat de l'Estat "han d'estar en condicions de dignitat".

Les últimes setmanes els sindicats i les associacions tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil havien denunciat "les condicions indignes" en què treballaven els agents desplaçats a Catalunya. Fins i tot es van plantejar denunciar les condicions de feina davant els tribunals, els organismes de salut laboral i, fins i tot, el Parlament Europeu.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut