Jerez de la Frontera

Zoido admet que els Mossos no poden comprar munició, però diu que en tenen prou

El ministre de l'Interior confirma que s'ha denegat la compra de més bales de recanvi perquè l'expedient està "incomplet"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha confirmat aquest dissabte que s'ha denegat l'adquisició de més munició als Mossos d'Esquadra. Diu que s'ha fet per culpa d'un "expedient incomplet".

Zoido ha volgut tallar d'arrel qualsevol polèmica i ha volgut assenyalar que, "ara per ara", els Mossos tenen la "munició necessària". En declaracions als periodistes a Jerez de la Frontera, el ministre de l'Interior ha dit que a l'expedient li calen aclariments tècnics.

"Jo, el que puc explicar és la situació en què es troba l'expedient administratiu. L'expedient administratiu està pendent d'alguns tràmits i s'han demanat més aclariments tècnics. Un cop l'expedient estigui complet i justificat, es faran les autoritzacions oportunes en la quantia que els tècnics diguin que s'ha d'adquirir aquesta munició."

"Ara per ara, els Mossos d'Esquadra no tenen necessitat de munició. En el sentit que tenen la que necessiten ara i per al futur. Sens dubte, un cop es completi l'expedient ja es procedirà a les autoritzacions oportunes."

El conseller d'Interior de la Generalitat destituït pel 155, Joaquim Forn, ja va denunciar el 14 de setembre el bloqueig d'armes i munició als Mossos d'Esquadra per part de la Guàrdia Civil. Un bloqueig que ja feia gairebé un any que es produïa. Forn havia assegurat que, fins ara, "mai" havien tingut cap problema en l'adquisició de material.

♦ Com viu el 155 el cos de Mossos d'Esquadra?

 

Anar al contingut