Zoido adverteix la Generalitat que incomplir la llei no surt gratis

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, adverteix la Generalitat que trencar la llei no sortirà gratis. Zoido ha alertat que si el procés sobiranista segueix endavant, l'Estat continuarà aplicant mesures judicials.

"Si la llei s'incompleix, la llei s'aplicarà. Hi ha una llei que s'ha de complir i hi ha sancions previstes per als que no les compleixen. Gratis no hi ha res. El que infringeixi la llei, rebrà les mesures que s'apliquen en aquests casos, com els requeriments judicials."

Juan Ignacio Zoido ha assegurat que el referèndum no es podrà fer i ha fet servir l'argument que el procés no té el suport internacional i va en contra de la Constitució i la sobirania espanyola. En declaracions a l'agència EFE, el ministre de l'Interior ha avisat que l'Estat continuarà adoptant mesures si el procés tira endavant.

També ha volgut acabar amb la polèmica entre els dos governs per la coordinació dels diferents cossos policials. Zoido ha celebrat que l'administració catalana i espanyola hagin acordat fer la reunió de la Junta de Seguretat, tal com reclamava el govern, i ha demanat que no es barregi aquesta qüestió amb el procés.

El ministre ha al·legat també que la convocatòria de 500 noves places de Mossos d'Esquadra no depèn d'ell, sinó de l'autorització del Ministeri d'Hisenda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut