Les sectes religioses apostòliques prohibeixen la vacunació als seus feligresos

Zimbàbue culpa les sectes d'un brot de xarampió que ja ha provocat la mort de 80 infants

La majoria de casos s'han detectat entre nadons de sis a quinze mesos, provinents de famílies seguidores de "sectes" que no els han immunitzat contra el xarampió per les seves creences

RedaccióActualitzat

Un brot de xarampió ha causat la mort d'almenys 80 nens a Zimbàbue des que es tenen registres, a l'abril. La malaltia s'ha estès a tot el país, amb una taxa de mortalitat del 7%.

El ministre de Salut del govern de Zimbàbue, Jasper Chimedza, ha informat de 1.036 possible casos i 125 casos confirmats de xarampió des de l'esclat del brot. La regió de Manicaland, a l'est del país, acumula el gruix de les infeccions -356 casos i 45 morts-.

La majoria de casos s'han detectat entre nadons de sis a quinze mesos d'edat, provinents de famílies seguidores de sectes que no els han immunitzat contra el xarampió degut a les seves creences religioses.

El govern culpa d'aquest esclat les reunions de les "sectes religioses". Particularment, les apostòliques: prohibeixen la vacunació del xarampió i els tractaments mèdics convencionals als seus fidels.

A canvi, les sectes atrauen seguidors amb les promeses de curar malalties i, fins i tot, alliberar la gent de la pobresa.

"El ministre de Salut i d'Atenció a la Infància vol informar que el brot en curs de xarampió, que va ser declarat el 10 d'abril, s'ha expandit per tot el país seguint les trobades religioses", ha dit el govern en un comunicat.

També ha anunciat una campanya de vacunació massiva a les zones on s'ha registrat el brot, mentre el ministeri es prepara per a la tensió del sistema sanitari, ja afectat per les vagues intermitents dels sanitaris i la falta de medicaments.

 

 

La República Democràtica del Congo, el país més afectat

El continent africà segueix patint els embats de diferents epidèmies i malalties infeccioses. L'any 2019, la República Democràtica del Congo va patir un dels brots d'Ebola més greus de la seva història, amb més de 2.000 morts.

Actualment, el país té el brot de xarampió més greu de l'última dècada, i que ha deixat 6.300 víctimes mortals fins ara, segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut.

El xarampió és una malaltia molt contagiosa, causada per un virus que produïa epidèmies cada dos o tres anys, amb milions de morts l'any. Les campanyes de vacunació massiva entre el 2000 i 2017 van disminuir en un 80% la xifra de morts.

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut