Tegucigalpa

Zelaya no cedeix i es queda a la frontera amb Hondures, on creix la tensió

El president destituït d'Hondures, Manuel Zelaya, continua a la frontera i no cedeix en les seves pretensions d'entrar al país per acabar el mandat, malgrat les amenaces del govern "de facto" que serà portat davant la justícia. Mentrestant, l'executiu de Micheletti ha prorrogat el toc de queda durant 12 hores més, una situació que es manté des de divendres.

Actualitzat
Manuel Zelaya s'ha instal·lat en un poble proper a la frontera amb Hondures des d'on diu que organitza la resistència. El president destituït d'Hondures no renuncia en els seus propòsits d'entrar al país per recuperar el poder i acabar el mandat.

A la zona, continua el toc de queda i creix la tensió entre partidaris i detractors del president destituït. El govern de Micheletti ha prorrogat el toc de queda durant dotze hores més. Però la resistència baixa d'intensitat després que els controls policials hagin fet efecte i alguns seguidors de Zelaya hagin començat a tornar a casa.

Mentrestant, el Parlament d'Hondures ha de debatre aquest dilluns la proposta del mediador Óscar Árias per solucionar la crisi política al país.

Manuel Zelaya va fer aquest dissabte un gest simbòlic en què va intentar entrar a Hondures des de la frontera amb Nicaragua i després es va fer enrere. El president destituït va anunciar després que acamparia a la zona per intentar pressionar el govern colpista.
Anar al contingut