València

Zapatero suspèn el viatge a l'Índia i torna a Espanya després de mostrar les seves condolences a València

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de viatge a l'Índia, ha telefonat al president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i ha enviat un telegrama de condol a l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, en saber la notícia del mortal accident al metro de la ciutat. Zapatero, que es troba a Nova Delhi, ha decidit suspendre el seu viatge i aquest vespre, al voltant de les nou, iniciarà el retorn a Espanya. Per la seva banda, nombroses personalitats han expressat els seu condol a Rita Barberá i Francisco Camps i els han ofert tots els mitjans i tota l'ajuda que els pugui ser necessària.

Actualitzat
El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero ha decidit suspendre la seva visita a l'Índia i aquesta nit començarà el seu viatge de tornada a Espanya, segons han anunciat fonts governamentals. Zapatero, que tenia previst tornar a Espanya dimecres a primera hora, ha pres la decisió de tornar a Espanya per la gravetat de l'accident de metro a València. 

Per la seva banda, el papa Benet XVI ha anunciat que s'ha recollit en pregària a la seva capella particular, ha encomanat a Déu les víctimes i ha demanat pels ferits, segons fonts vaticanes. Benet XVI ha ordenat que s'enviï un telegrama de condol a l'arquebisbe de València, Agustín García Gascos. El papa Benet XVI, que d'aquí a menys d'una setmana havia de visitar València amb motiu de la cinquena Trobada Mundial de les Famílies, ha estat el primer d'expressar les seves condolences per l'accident mortal al metro de la ciutat, que ha costat la vida a almenys 30 persones i que n'ha deixat dotze més ferides de gravetat.

L'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberà, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha explicat que tant ella com el president valencià, Francisco Camps, han rebut nombroses mostres de condol, com la del rei Joan Carles, que li ha fet arribar el seu "dolor i consternació" per l'accident de metro. El rei ha parlat via telefònica amb el responsable de la Comunitat Valenciana per expressar-li el condol de la família reial i per demanar-li que el mantingui informat sobre les investigacions dels fets.

Per la seva banda, la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, en nom del govern espanyol, els ha ofert els mitjans necessaris. També el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha contactat telefònicament amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, per expressar-li el seu condol, i el de tots els catalans i catalanes, per les víctimes mortals de l'accident de metro de València i oferir-li el suport ple del govern català davant el tràgic succés.

El cap de l'executiu català també ha intentat parlar amb l'alcaldessa de València, Rita Barberá, però no ha pogut conversar amb ella ja que es troba en el lloc dels fets. Per la seva banda, diversos consellers del govern català han contactat amb els seus homòlegs valencians per mostrar-los la seva consternació davant dels fets i oferir-los la plena col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Magdalena Álvarez i Mariano Rajoy viatgen cap a València

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha viatjat a València, en representació del govern, després de l'accident registrat en el metro d'aquesta ciutat. Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, també s'ha traslladat a València després de saber la notícia de l'accident. Rajoy tenia prevista la seva participació a les 20.00 en un acte del PP de la Rioja sobre els tres anys de govern regional a l'auditori Riojafòrum. No obstant, el líder dels populars ha cancel·lat la seva assistència a aquest acte polític que s'havia de celebrar a Logronyo per desplaçar-se a València.
Anar al contingut