Madrid

Zapatero, satisfet amb el principi d'acord que preveu la jubilació als 67 anys

Satisfacció. Aquesta és la paraula que ha fet servir el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, pel principi d'acord a què han arribat l'executiu central, els sindicats i la patronal sobre l'edat de jubilació, que s'aprovarà aquest divendres. El principi d'acord preveu que la jubilació sigui als 67 anys, però que es puguin jubilar als 65 els que hagin cotitzat 38 anys i mig. La Moncloa considera que en aquesta negociació les parts s'han comportat amb molta responsabilitat. Zapatero ja ha comunicat l'acord al cap de l'oposició, Mariano Rajoy.

Actualitzat
Principi d'acord en el punt més polèmic de la reforma de les pensions. El principi d'acord a què han arribat el govern espanyol, els sindicats i els empresaris preveu que s'allargui la jubilació fins als 67 anys, però els treballadors que hagin cotitzat 38 anys i mig es podran jubilar als 65 anys amb el cent per cent de la pensió, tal com exigien les centrals sindicals.

El principi d'acord ha arribat després d'una reunió a La Moncloa entre govern, sindicats i empresaris que s'ha allargat fins a altes hores de la matinada i amb la presència de José Luis Rodríguez Zapatero. Pels sindicats era essencial poder establir el màxim nombre d'excepcions a l'edat de jubilació de 67 anys, defensada pel govern. És per això que també podrien optar a la jubilació amb 65 anys i el 100% de pensió aquelles persones amb "oficis penosos".

Zapatero, satisfet

La Moncloa considera que en aquesta negociació les parts s'han comportat amb molta responsabilitat. Fonts del govern espanyol destaquen que hi ha hagut un esperit similar al dels pactes de la transició.

Des de La Moncloa també asseguren que la conversa entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy per comunicar-li el principi d'acord ha estat cordial i constructiva i que Zapatero li ha demanat al líder del PP el seu suport. També destaquen la importància que ha tingut la implicació personal de Rodríguez Zapatero en aquesta recta final de la negociació.

El govern espanyol treballa ara amb la previsió que el dimecres dia 2 es pugui celebrar un acte entre govern, sindicats i patronal on es visualitzi el pacte i es firmi un document.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut