Brussel·les

Zapatero s'acomiada dels líders europeus en la seva última cimera com a president espanyol

Rodríguez Zapatero assisteix a la cimera europea de caps d'estat i de govern amb la posició consensuada amb el seu successor a La Moncloa, Mariano Rajoy, de posar Espanya en primera línia per a la reforma del Tractat de la Unió que proposen Alemanya i França per garantir la disciplina fiscal dels socis de l'euro.

RedaccióActualitzat
El suport, pràcticament total, al projecte dissenyat per Angela Merkel i Nicolas Sarkozy per refundar la Unió Europea ha molestat diferents sectors del PSOE i alguns dirigents del partit han denunciat el seguidisme d'una proposta que, critiquen, deixa de banda la necessitat que té la Unió d'estimular el creixement econòmic.

La cimera comença aquesta nit amb un sopar de treball i continuarà demà, centrada en les propostes de Van Rompuy, Merkel i Sarkozy.

Van Rompuy i Zapatero s'havien de reunir aquesta tarda abans de l'inici del sopar, però, finalment, aquesta trobada que li ha de servir al dirigent espanyol per acomiadar-se personalment del president del Consell Europeu, s'ha ajornat fins demà.



Anar al contingut