Madrid

Zapatero revela que un segon informe confirma l'alto el foc d'ETA i que les cartes d'extorsió són d'abans de l'anunci de treva

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha revelat que les forces de seguretat de l'Estat li han fet arribar un segon informe en què es confirma que l'alto el foc d'ETA és real i que les cartes d'extorsió a empresaris navarresos són anteriors a l'anunci de l'organització terrorista. Zapatero ha fet aquestes declaracions a la Cadena SER, on ha insistit que abans de l'estiu demanarà l'aval del Congrés per començar a negociar amb ETA si l'alto el foc es consolida.

Actualitzat
Zapatero ha assegurat que les cartes d'extorsió rebudes per empresaris navarresos en els últims dies, i donades a conèixer la setmana passada, són anteriors a l'alto el foc. Segons va declarar la setmana passada el president de la Confederació d'Empresaris de Navarra, José Manuel Ayesa, les cartes eren del mes de març, tot i que desconeixia la data exacta de l'enviament. Fonts de la investigació han assegurat que Ayesa va tenir accés directe "a una única carta, que correspon al mes de març", i el model de la qual s'assemblava al format antic enviat per ETA abans de l'anunci de treva. La carta, en la qual la banda demanava una contribució econòmica, està datada el març, sense precisar l'any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut