El president Zapatero al Congrés, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El president Zapatero al Congrés, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero respecta la prohibició dels toros a Catalunya i demana que el tema no s'utilitzi amb finalitats electorals

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha donat plena legitimitat a la votació del Parlament de Catalunya per prohibir els toros i ha demanat que aquest tema no s'utilitzi amb finalitats electorals. Zapatero ho ha assegurat aquest divendres durant la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació, en què ha fet balanç de l'últim semestre.

Actualitzat
Durant la seva intervenció, el president espanyol ha assegurat aquest divendres que respecta plenament la decisió del Parlament de Catalunya i que no secundarà les maniobres del Partit Popular per tombar la prohibició dels toros a territori català a partir del 2012.

En aquest sentit, Zapatero ha instat totes les formacions polítiques a evitar utilitzar aquest tema amb finalitat electorals i ha demanat "respecte a totes les posicions".

El president espanyol ha afegit que malgrat que "es pot discrepar d'aquesta decisió, no s'ha de polititzar" per cap concepte i ha afegit que el president de la Generalitat, José Montilla, ha emès una declaració "encertada" votant en contra de la prohibició i exercint el seu dret de llibertat.
Anar al contingut