Barcelona / Madrid

Zapatero rebutja ajornar la inauguració de l'AVE i nega que hi hagi incidències per les presses

José Luis Rodríguez Zapatero no està disposat a ajornar la inauguració de l'AVE a Barcelona, prevista pel 21 de desembre. El president espanyol ha negat que les reiterades incidències siguin fruit de les presses i les ha atribuït al dèficit inversor. Declaracions que ha fet després que el PP i ICV-EUiA han demanat que s'ajorni l'arribada de l'alta velocitat a la capital catalana, si bé ho han justificat per motius diferents. Els ecosocialistes en són partidaris per disminuir el nombre d'incidències a la línia de rodalies. Els populars, per la seva part, han posat l'accent en la seguretat. Creu que "s'està forçant la màquina" i que la "precipitació" pot repercutir en la qualitat de les obres.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha reiterat que la "complexitat" de les obres incideix en les avaries i els problemes que surten dia rere dia, però ha afegit que hi ha "un termini establert" per inaugurar l'alta velocitat a Barcelona i que "exigeix un compliment". Davant les preguntes del diputat d'ICV Joan Herrera, Zapatero ha assegurat que ajornar l'arribada de l'AVE "no solucionaria cap problema".

Herrera, en canvi, veu una relació clara en les presses i les incidències, i per això ha advertit el president epsanyol que "abans de tallar la cinta, hi ha la gent".

En aquesta mateixa línia s'ha expressat hores abans al Parlament la portaveu ecosocialista Dolors Camats, que ha dit que "avançar un mes l'arribada no justifica ara el calvari dels usuaris"

D'altra banda, la portaveu popular, Carina Mejías, s'ha preguntat on són "els que van demanar la dimissió d'Álvarez Cascos" quan va aparèixer un forat de 400 metres a la via de l'AVE a Saragossa, en referència als cinc esvorancs que han aparegut en l'última setmana a l'altura de l'Hospitalet de Llobregat.

Precisament, aquest dimecres n'han trobat dos, un dels quals ha provocat retards generalitzats a rodalies.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut