Madrid

Zapatero preveu un any difícil però creu que l'ocupació es començarà a recuperar al març

Les darreres dades de l'atur no han sorprès el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que preveu que el 2009 serà un any "dur i difícil" en termes d'ocupació. Zapatero ha qualificat les dades de l'atur del mes de desembre de "dolentes", però "menys dolentes" que les dels mesos d'octubre i novembre de l'any passat. El principal objectiu del govern espanyol és, segons ha explicat, recuperar el milió de llocs de treball perduts al llarg de l'any passat. En aquest sentit, confia que "l'important" volum d'inversió pública prevista per aquest any crearà nous llocs de treball, de manera que el mes de març ja comenci a baixar l'atur.

Actualitzat
El president del govern espanyol ha puntualitzat que "continuarem tenint dades dolentes de l'atur durant els mesos de gener i febrer", però s'ha mostrat convençut que a partir del març la tendència canviarà gràcies a la inversió pública.

Zapatero ha recordat que durant l'última legislatura es van crear tres milions de llocs de treball, dels quals se'n va perdre un l'any passat. Ara s'ha proposat recuperar-lo amb l'ajuda dels 33.000 milions d'euros d'inversió aprovats el 2008 al Congrés.
Anar al contingut