Madrid

Zapatero no espera un "efecte contagi" de la consulta d'Arenys de Munt

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostra tranquil davant la consulta sobiranista que s'ha fet aquest cap de setmana a Arenys de Munt. El cap de l'executiu central no tem un "efecte contagi" i recorda que aquestes iniciatives no tenen cap tipus de validesa legal. La resposta de Rodríguez Zapatero arriba després que una seixantena de municipis catalans han mostrat el seu interès per repetir l'experiència d'Arenys i després que el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, l'ha instat a pronunciar-se.

Actualitzat
"No espero un efecte contagi en relació amb Arenys", ha dit Zapatero, que ha afegit, a més, que "com ja ha dit el govern, la legalitat és la legalitat, i qualsevol circumstància d'aquesta naturalesa no té el més mínim efecte".

Zapatero responia així quan li van preguntar si temia un efecte multiplicador del referèndum independentista d'Arenys, ja que algunes formacions polítiques catalanes han anunciat que altres localitats podrien dur a terme un referèndum similar en els pròxims mesos.

El líder del PP, Mariano Rajoy, va denunciar ahir que el president del govern "calli" en relació amb la consulta i el va instar a pronunciar-se "clarament" i a no "mirar cap a un altre cantó".
Anar al contingut