Madrid

Zapatero nega rotundament que existeixi cap pacte entre l'executiu i ETA

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha negat rotundament que l'executiu espanyol tingui cap pacte amb Batasuna i ETA. En una entrevista radiofònica, Zapatero ha afegit que ell "només adquiriria compromisos per acabar amb la violència". El president també ha reclamat al PP que faci una política seriosa davant d'aquest procés de diàleg.

Actualitzat

Segons el president espanyol, el moment actual és el millor que s'ha donat mai a la història per acabar amb ETA. Per aquesta raó, el president espanyol exigeix al PP responsabilitat i que es comportin, des de l'oposició, com ho han fet al llarg de la història tots els partits, donant suport a l'executiu perquè el procés pugui arribar a bon port.

Com ja ha fet en altres ocasions, José Luis Rodríguez Zapatero ha recordat que el 1998, quan ETA va declarar la treva, el govern del PP va comptar amb "tot el suport, tota la confiança i tota la discreció" per part de la resta de les forces polítiques; i ha reclamat el seu dret a comptar amb les mateixes condicions per intentar la pau a Euskadi: "Com a president del govern, que represento l'Estat perquè així ho han decidit els ciutadans, tinc el dret a reclamar el mateix tracte davant un procés de diàleg per posar fi al terrorisme."

El president espanayol ha acusat els populars d'estar "insinuant des de la desconfiança" i de voler fer un ús partidista del procés: "Els espanyols tenen dret que el PP faci una política seriosa i d'estat davant aquest procés (...) no ens podem permetre el luxe que aquest procés es converteixi en un joc d'interessos partidistes", ha insistit.

Després de subratllar que Navarra no és element de debat en el procés, ha insistit que el diàleg amb ETA té dos principis fonamentals: la legalitat i el respecte a l'Estat de dret, i el d'"eradicar la violència completament i tenir la garantia absoluta en aquest final dialogat que ETA deixa d'actuar per sempre com a organització terrorista".

José Luis Rodríguez Zapatero també s'ha referit per primer cop públicament a la informació publicada fa uns dies al diari "Gara" assegurant que existia un compromís entre el govern espanyol i ETA previ a l'alto el foc per negar-ho categòricament. No hi ha cap pacte entre la banda i el seu executiu, ha dit, i "només adquiriria compromisos per acabar amb la violència".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut