Madrid

Zapatero evita respondre a Rajoy si prepara més retallades socials

En l'última sessió de control del ple del Congrés dels Diputats, Rajoy i Zapatero s'han enfrontat per les retallades socials. El cap de l'oposició ha qualificat les polítiques socials socialistes com les pitjors de la democràcia espanyola. Crítica que Zapatero ha replicat dient que la despesa social havia millorat un 40% i amb una altra crítica als populars: "l'absència de política social durant els anys del PP al cap del govern". El líder popular ha insistit a demanar si es preparen nous ajustaments i el president espanyol ha defugit la resposta.

Actualitzat
Mariano Rajoy, líder del PP, ha acusat el govern de Zapatero d'"improvisar massa, no tenir un pla clar i pensar a curt termini". En l'última sessió de control de l'any del ple del Congrés dels Diputats, el cap de l'oposició ha fet referència a les retallades socials del govern, com la supressió dels 426 euros als parats de llarga durada, i ha qualificat les polítiques socials de Zapatero de les pitjors de la democràcia. Per Rajoy, "no hi ha ningú que hagi arribat al govern amb una taxa d'atur del 10% i la xifra pugi al 20%".

El popular també ha preguntat per les possibles noves retallades. Qüestió que no ha respost el president espanyol. El que sí que ha contestat és l'acusació dels populars amb una altra crítica. Zapatero ha dit que "la despesa social amb els socialistes ha millorat un 40%" i que amb "el PP no es pot parlar de la seva política social perquè senzillament no n'hi va haver durant els vuit anys que van ser al govern".

Zapatero ha contestat als populars dient que el seu govern fa polítiques progressistes. "En èpoques de bonança hi ha grans avenços" i en època de crisi, com l'actual, "s'ha de ser auster i fer retallades". El president espanyol també ha dit que ja s'ha superat el pitjor moment d'augment de l'atur i ara toca fer polítiques laborals.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut