Madrid

Zapatero endurirà les penes contra els pederastes arran del "cas Mari Luz"

Juan José Cortés, el pare de la nena de 5 anys de Huelva Mari Luz assassinada presumptament pel pederasta Santiago del Valle, s'ha reunit aquest dilluns a La Moncloa amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Juan José Cortés, que volia la cadena perpètua per a tots els pederastes que cometin un crim, ha demanat a Zapatero una reforma del Codi Penal. El president Espanyol s'ha compromès a endurir les mesures contra la pederàstia. Juan José Cortés es reunirà aquest dimarts amb el president del Consell General del Poder Judicial, Francisco José Hernando.

Actualitzat

La reunió entre Juan José Cortes, el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, i el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha durat tres hores i mitja. El pare de Mari Luz s'ha mostrat molt satisfet de la trobada perquè l'executiu espanyol s'ha compromès a endurir les mesures contra els pederastes. Juan José Cortés ha parlat de "modificacions dins del que és constitucional" i que segurament hi haurà canvis l'"octubre" que ve.

De moment, la família de la menuda ja ha recollit més de 500.000 firmes amb aquesta petició amb la intenció de presentar una iniciativa legislativa popular al Congrés. L'escàndol judicial desencadenat pel fet que Santiago del Valle estigués condemnat en ferm per haver abusat de la seva filla menor i que no hagués ingressat a presó, ha ajudat molt la família Cortés a aconseguir les signatures. Per obtenir suports, a més, els familiars han organitzat una caravana i han recorregut nombroses ciutats.

Rodríguez Zapatero es va posar en contacte amb Cortés després de conèixer les sentències judicials i va prometre que el govern arribaria "al fons" de la investigació i depuraria responsabilitats.

Anar al contingut