Madrid

Zapatero: "El compromís amb Catalunya va més enllà d'una elecció o una altra"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que el "compromís" del govern central i del PSOE amb Catalunya "va més enllà" del resultat de les eleccions que se celebraran el 28 de novembre. "És un compromís de fons, de llarg abast, que s'expressa en un principi: respectem el sentiment de la societat catalana". En una compareixença a La Moncloa amb el primer ministre de l'Autoritat Nacional Palestina, Salam Fayyad, Zapatero ha afegit que el respecte que sent el seu govern cap a Catalunya permet, a més, que, "en el marc constitucional", es pugui garantir "identitat, autogovern, convivència i trobada".

Actualitzat
Zapatero ha mostrat el desig que els comicis del 28 de novembre que ve serveixin per "reprendre l'agenda de la trobada i l'entesa" entre l'executiu central i la Generalitat.

Zapatero ha insistit que el "compromís" amb Catalunya "va més enllà d'una elecció o una altra", amb referència al resultat dels comicis. En aquest sentit, el cap de l'executiu ha recordat que tant a la compareixença al Congrés com a les reunions amb el president de la Generalitat, José Montilla, ha apostat per "enfortir les polítiques que permetin el desenvolupament de l'autogovern" després de la sentència del Estatut, d'acord amb l'"opinió molt clara" expressada per la societat catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut