Zapatero creu que l'autogovern ha arribat al seu límit. (Foto: EFE)
Zapatero creu que l'autogovern ha arribat al seu límit. (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero dóna per culminada la fase de l'autogovern

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tancat la carpeta de l'autogovern. En una intervenció a la sessió de control al Senat, en resposta a un diputat aragonès, Zapatero ha afirmat que s'ha "culminat la fase de l'autogovern" i ha demanat cooperació a les comunitats autònomes per combatre la crisi i reduir el dèficit públic. Segons el president espanyol, ja no és hora de fer més reivindicacions des de les autonomies, sinó de treballar junts tots els governs "perquè el model funcioni millor".

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat que l'estat de les autonomies ha complert un "paper extraordinàriament positiu per consolidar la democràcia, l'autogovern la descentralització, agilitar la gestió dels serveis públics als ciutadans i el reconeixement de la pluralitat".

Dit això, però, el president espanyol ha precisat que ja s'ha arribat al límit d'aquest fase. "Hem culminat la fase de l'autogovern i n'hem d'obrir una de cooperació perquè el conjunt del sistema i el model funcionin molt millor".

Zapatero, que responia a una pregunta del Partit Aragonès, ha afegit que s'ha arribat a un "desenvolupament raonable" del model de finançament autonòmic i que ara toca ser lleial per reduir el dèficit i sanejar els comptes públics.

El president espanyol ha donat per tancada aquesta fase en una sessió de control molt moguda, en què el PP l'ha esbroncat i li ha demanat a crits la dimissió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut