Madrid

Zapatero diu que Múgica no ofèn ningú en democràcia perquè està exercint el seu dret

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, diu que el recurs d'inconstitucionalitat que el defensor del poble, Enrique Múgica, ha presentat contra l'Estatut de Catalunya no ofèn ningú en democràcia perquè està exercint el seu dret. Zapatero ha fet aquestes declaracions poc abans que el defensor del poble expliqui el perquè del recurs. En aquest recurs, de gairebé 140 pàgines, Múgica denuncia que hi ha més d'un centenar d'articles que podrien anar contra la Constitució. Són els punts, precisament, que constitueixen els pilars bàsics del text. Tots els grup polítics menys el PP han qualificat d'inacceptable el recurs del Defensor del Poble.

Actualitzat
La declaració de Zapatero ha tingut lloc en una breu conversa amb informadors després de la seva compareixença en la sessió de control al govern al ple del Senat.

Múgica assenyala, per exemple, que l'ús de la paraula "nació" que apareix al preàmbul podria ser un preludi de la desvertebració de l'estat de les autonomies. Múgica considera que la paraula "nació" a l'Estatut és una "inconstitucionalitat manifesta".

També troba inconstitucional la regulació que fa l'Estatut en matèries com els drets i deures, la llengua, les competències, la figura del Síndic de Greuges, les relacions bilaterals amb l'Estat i els drets històrics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut