Madrid

Zapatero diu que l'objectiu del govern espanyol pel 2010 és "passar de la recessió a la recuperació"

José Luis Rodríguez Zapatero ha fet un balanç del 2009 després de l'últim Consell de Ministres de l'any. La crisi econòmica ha estat un dels temes centrals. El president espanyol ha dit que l'objectiu del seu govern pel 2010 és "passar de la recessió a la recuperació", tot i que ha reconegut que la recuperació econòmica "ens costarà molt". Per cert que aquest darrer Consell de Ministres del 2009 ha aprovat l'increment del salari mínim interprofessional. Serà de 633,30 euros mensuals, un 1,5% més. És superior a la proposta del Ministeri de Treball però a anys llum del que demanaven els sindicats.

Actualitzat
El president del govern espanyol ha comparegut davant de la premsa per fer un balanç d'un 2009 que s'acaba. Zapatero ha parlat sobretot de la crisi econòmica i de les ganes de superar-la.

El 2010, any de recuperació

José Luis Rodríguez Zapatero ha dit que el 2009 la crisi s'ha manifestat "amb molta cruesa" i que, per tant, ha estat "un any molt difícil". És per aquesta raó que l'objectiu del govern espanyol pel 2010 és "passar de la recessió a la recuperació", tot i que ha reconegut que "ens costarà molt".

Zapatero ha remarcat que el seu govern està "fermament compromès amb l'impuls de la reactivació econòmica", tot i que ha reconegut que "no vaig estar gaire encertat" amb el debat estèril sobre si estàvem o no en crisi.

El cap de l'executiu espanyol ha afegit que gràcies al Pla E "hem protegit el sistema financer i els estalvis dels ciutadans", que el diàleg i la cohesió "s'han mantingut, tot i la crisi, i que confia que el primer trimestre de l'any que ve hi haurà "un acord social sobre el mercat de treball".

633,30 euros

Abans de la compareixença de Zapatero davant dels mitjans de comunicació, el Consell de Ministres ha aprovat la pujada del salari mínim interprofessional. A partir del 2010 serà de 633,30 euros mensuals, un 1,5% més respecte del que es cobrava fins ara.

L'increment acordat pel govern espanyol és mig punt més del que proposava el Ministeri de Treball i 6,5 punts menys del que demanaven els sindicats, que reclamaven un 8% de pujada. És a dir, 674 euros al mes perquè el 2012 arribés almenys als 800 euros.

A Espanya hi ha més de dos milions de treballadors que reben el salari mínim interprofessional, que és la retribució mínima que pot percebre un treballador per la seva jornada legal de feina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut