Madrid

Zapatero diu que encara hi ha "temps" per tancar un acord sobre el finançament

Quan falten dues setmanes perquè s'exhaureixi el termini per assolir un acord sobre el sistema de finançament autonòmic català, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat optimista. Tot i la "complexitat tècnica evident", "tenim temps" per arribar a un acord sobre el finançament autonòmic que, "aquesta vegada sí", serà beneficiós "també per a Catalunya", ha assegurat Zapatero. En resposta a l'advertència del PSC, el president del govern central ha afirmat: "Ho farem i ho farem bé".

Actualitzat
Els socialistes catalans donaran suport a Zapatero en l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, tot i que encara no s'ha tancat una proposta sobre el sistema de finançament. Davant l'allau de crítiques, el PSC es va defensar i va posar un ultimàtum: si el 31 de desembre no s'ha tancat la proposta, les relacions PSC-PSOE no tornaran a ser com abans.

Sobre aquesta qüestió, el president del govern espanyol ha assegurat que el PSC i el president català tenen "un compromís amb el seu electorat". Ha recordat, però, que el PSOE i l'executiu espanyol també tenen un programa electoral i d'investidura que contenen la reforma del model de finançament.

Zapatero justifica els retards per la "complexitat tècnica" i perquè és un assumpte en què participen les comunitats autònomes i els partits polítics. El resultat de les negociacions ha de ser un nou model de finançament "per al màxim nombre d'anys possible".
Anar al contingut