Zapatero en la roda de premsa del G-20 (Foto:EFE)
Zapatero en la roda de premsa del G-20 (Foto:EFE)
Canes

Zapatero destaca que el G-20 no ha exigit mesures addicionals a l'estat espanyol

"El govern espanyol no ha hagut de formular cap compromís", ha assegurat Zapatero, i ha afegit que tampoc "se'ns han demanat noves mesures". En canvi, ha explicat, Espanya ha rebut el suport públic a les reformes i mesures de consolidació fiscal que s'han aprovat.

Actualitzat
El president del govern espanyol ha assegurat, a més a més, que no caldrà fer més retallades abans de la formació del proper executiu que surti de les eleccions generals. "El que hem de fer fins l'últim dia que siguem govern és complir", ha dit.

"No caldrà prendre cap mesura més. Afortunadament, les nostres previsions sobre ingressos i despeses pel que fa a l'Administració General de l'Estat faran que complim el dèficit i les nostres previsions sobre necessitats de finançament d'aquí a final d'any estan molt planificades", ha assegurat el cap de l'executiu espanyol.

També ha dit que, tot i que es va arribar a publicar que Espanya podria necessitar ajut extern aquest mateix mes, ara és l'únic dels anomenats països perifèrics que no ha hagut de menester una intervenció directa, ja que fins i tot Itàlia ha demanat la supervisió del Fons Monetari Internacional després dels rescats de Grècia, Portugal i Irlanda.

Segons Zapatero, la credibilitat s'ha aconseguit gràcies a les "decisions no fàcils" que han hagut d'assumir els espanyols, però ha afirmat que això ha impedit que Espanya hagi hagut de demanar ajut extern o sotmetre's a un pla de retallades "molt dur".

El president espanyol ha assegurat que, malgrat tot, el govern no estarà satisfet fins que l'atur pugui donar senyals positius, que, ha reconegut, serà la part més difícil de recuperar d'aquesta crisi econòmica.


Anar al contingut