Madrid

Zapatero demana al PNB joc net i que estigui a l'altura si perd el govern

La tensió entre el PNB i el PSE va en augment mentre tots dos reivindiquen la intenció d'encapçalar el pròxim govern basc. Enmig d'aquest estira-i-arronsa de declaracions, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha fet un toc d'atenció als nacionalistes bascos i els ha demanat que sàpiguen perdre. Zapatero ha destacat que hi ha d'haver "fair play" i cal "estar a l'altura" a l'hora d'assumir que poden quedar fora de l'executiu d'Euskadi. "Forma part de la democràcia", ha assenyalat, al mateix temps que ha avisat que és millor "deixar de banda les paraules gruixudes" perquè després se'n penediran.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha fet el toc d'avís després que el PNB ha dit que consideraria "una agressió" quedar fora de l'executiu basc. El president espanyol ha remarcat que és "evident" que els nacionalistes bascos tenien l'expectativa "d'arribar al govern o mantenir-s'hi", però ha afegit que la possibilitat que els desbanquin "forma part de la democràcia". "A tots ens ha passat alguna vegada", ha remarcat Zapatero.

En una conferència de premsa amb el president rus, Zapatero no ha replicat directament l'advertiment del president de l'executiva del PNB, Iñigo Urkullu, que ha alertat que el suport puntual al PSOE al Congrés perillarà si queden fora del govern basc.

Hores abans, el candidat socialista a la presidència del País Basc, Patxi López, ha reiterat que se sent legitimat per ser el pròxim lehendakari i ha instat el PNB a assumir que no és "el règim ni la religió d'Euskadi".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut