París

Zapatero demana a Sarkozy una reunió urgent dels líders de la zona euro i el president francès diu que s'ho pensarà

Durant la trobada que han mantingut a l'Elisi el president del govern espanyol i el president francès, Zapatero ha demanat a Sarkozy, en qualitat de president de torn de la Unió Europea, que convoqui una reunió urgent entre els caps d'estat i de govern de l'Eurogrup. La intenció de Zapatero és articular una acció coordinada i forta entre els països que pertanyen a la zona euro. Sarkozy ha qualificat la proposta d'interessant i útil, però ha advertit que abans de donar una resposta definitiva haurà de mantenir altres reunions.

Actualitzat

Els dos mandataris han estat reunits a l'Elisi per analitzar la greu situació del sistema financer internacional, sobretot pel que fa a la repercussió que té sobre l'economia mundial i, especialment, dels països de la Unió Europea.

José Luis Rodríguez Zapatero s'ha mostrat convençut que l'actual situació econòmica es resoldrà, però considera imprescindible la coordinació europea en les decisions que s'han de prendre en benefici de l'interès de les economies de països, ciutadans i empreses.

Sarkozy ha valorat positivament la iniciativa del president espanyol però ha destacat que ha de mantenir altres contactes abans de donar una resposta definitiva.

El president de torn de la Unió Europea ha dit que està d'acord amb el seu convidat en el conjunt dels grans temes que cal tractar, i també en la manera com cal reaccionar davant aquesta crisi sense precedents.

Anar al contingut