Madrid

Zapatero defensa l'actuació del govern en l'opa de Gas Natural i acusa el PP de "treballar en favor d'altres companyies"

L'opa de Gas Natural sobre Endesa ha estat motiu d'enfrontament dialèctic entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. El president espanyol ha defensat l'actuació de l'executiu respecte a l'oferta d'adquisició de la gasista sobre la companyia elèctrica. Segons Rodríguez Zapatero, el seu govern va respectar l'ordenament jurídic quan va donar el vistiplau a l'operació. Sobre la decisió del Tribunal Suprem de suspendre cautelarment l'acord del Consell de Ministres, el cap del govern espanyol ha assegurat que "no jutja la legalitat" de l'actuació del seu gabinet en aquesta qüestió.

Actualitzat

En resposta a una pregunta plantejada pel lídel PP, Mariano Rajoy, Zapatero ha recordat que l'acte del Suprem encara no es coneix amb exactitud i que el govern vetlla per l'interès general en el sector energètic. En aquest sentit, el president espanyol ha qualificat de "prematura" la pregunta plantejada per Rajoy, i ha recordat que "encara no es coneixen el contingut, les raons i els arguments" del Tribunal Suprem.

Zapatero ha indicat també que "hi pot haver grans empreses espanyoles" en el sector de l'energia dins del marc comunitari. El cap del gabinet espanyol ha acusat el líder de l'oposició de mesurar de manera diferent l'oferta de compra d'Endesa per part de Gas Natural respecte a l'oferta de l'alemanya E.ON. "El govern no farà mai de manera vergonyosa un treball en favor d'altres companyies", ha dit Rodríguez Zapatero.

Recordem que la sala tercera del Tribunal Suprem va suspendre divendres passat de manera cautelar l'acord del Consell de Ministres que autoritzava amb condicions l'opa de Gas Natural. L'alt tribunal, però, va exigir a Endesa una fiança de mil milions d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut