El president Zapatero i el vicepresident Rubalcaba, al ple del Congrés. (Foto: EFE)
El president Zapatero i el vicepresident Rubalcaba, al ple del Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero coresponsabilitza autonomies i municipis del deute públic

José Luis Rodríguez Zapatero admet que l'Estat acumula la majoria del deute de les administracions públiques però en coresponsabilitza les autonomies i els municipis.

Actualitzat
L'Estat acumula la majoria del deute de les administracions públiques, però això és, en bona part, responsabilitat de les autonomies i els municipis, o així ho creu el president del govern espanyol, que ho ha afirmat durant la llarga compareixença que ha fet al Congrés dels Diputats per informar de la cimera europea de la setmana passada.

Zapatero ha admès errors en la gestió de la crisi i ha anunciat al ple del Congrés que calen noves reformes per crear ocupació.

Ha defensat nous canvis per reactivar l'economia en aquest ple del Congrés, on ha comparegut per informar sobre el Consell Europeu celebrat la setmana passada. Però ha deixat clar que entre aquests canvis no hi ha de moment cap pla per a la supressió de l'impost de successions.

Zapatero ha explicat que l'economia espanyola cada cop ofereix més confiança dins i fora d'Espanya, però ha avisat que el problema continua sent l'atur i que calen noves mesures per veure resultats positius.

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que la recuperació de l'economia espanyola "se sosté" però encara creix a un ritme "insuficient" per produir una recuperació "que costarà i serà lenta".

Per la seva banda, el líder de l'oposició, Mariano Rajoy li ha retret que faci més cas d'Europa que de les mesures que proposa el PP. En aquest sentit, ha dit que si les coses encara van com van és perquè "no es fa el que diu el PP".

D'altra banda, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha vantat de contribuir a donar la volta a la situació d'Espanya davant dels mercats i d'haver permès al país desmarcar-se de l'"evolució paral·lela" a la que seguia amb Portugal després del rescat de Grècia al maig del 2010. Pel que fa a l'atur, Duran i Lleida ha proposat reformar el sistema de prestació per desocupació i els subsidis en general per fer aflorar l'economia submergida.
Anar al contingut