Madrid

Zapatero assegura que l'AVE arribarà abans del que es pensa

El caos de Rodalies que viu Barcelona va centrar bona part de l'entrevista que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va concedir al presentador Andreu Buenafuente. De fet, la trobada ja va començar amb una broma sobre el col·lapse dels trens a Catalunya en què Zapatero comentava al periodista, que simulava haver arribat tard, que devia haver agafat un tren de Rodalies. A banda de la broma, Zapatero va admetre que l'alta velocitat arribarà a la capital catalana més tard del que ell desitjava, però abans del que alguns s'imaginen.

Actualitzat

En l'entrevista al programa "Buenafuente" de La Sexta, Zapatero va tornar a assumir la responsabilitat dels problemes que pateixen els catalans, però va garantir que la transformació de les infraestructures "val la pena". De fet, va fer un paral·lelisme amb el Barça en què va assegurar que espera que Catalunya estigui a dalt, liderant, com el seu equip preferit.

Sobre l'arribada de les obres a l'entorn de la Sagrada Família, va assenyalar que està permanentment a sobre de la situació i va garantir que es prendran totes les precaucions. Alertat pel periodista de la importància com a símbol i com a peça arquitectònica, el president del govern va assegurar que les obres es faran bé i que no hi haurà problemes.

Veu inèdit que el critiquin

Durant la trobada hi va haver temps per parlar d'altres punts de l'actualitat. Zapatero no va perdre l'ocasió per carregar contra el PP pels fets de la cimera iberoamericana. El líder socialista creu que és "inèdit" que els populars l'hagin criticat per defensar l'expresident José María Aznar i considera que, encara que l'oposició té "diversos rècords històrics", aquest "quedarà gravat".

Durant la distesa entrevista, Zapatero va reconèixer que l'incident de la cimera de Santiago de Xile va ser un moment de tensió amb "molta càrrega emocional i política". Tot i això, assegura que vist per televisió "sembla molt més forta".

Finalment, pel que fa a la trucada d'Aznar per agrair-li que el defensés davant el president veneçolà, Hugo Chávez, Zapatero va admetre que la va rebre amb sorpresa i "certa inquietud", encara que ha insistit que li va semblar un bon gest. A més, es va comprometre a intentar que la seva relació entri en una nova fase.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut