Madrid

Zapatero assegura a la comunitat equatoriana que Espanya "viurà sense bombes ni assassinats"

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit que continuarà treballant per acabar amb el terrorisme i que la justícia serà implacable amb els autors de l'atemptat de Barajas. Zapatero ho ha dit després de reunir-se a La Moncloa amb diferents associacions d'immigrants equatorians arran de la mort de dos ciutadans d'aquesta nacionalitat en l'atemptat de Barajas. A més, el cap de l'executiu, acompanyat del ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, ha assegurat que Espanya "viurà sense assassinats i sense bombes". Finalment, Zapatero s'ha solidaritzat amb els representants equatorians a l'Estat i n'ha destacat el comportament "exemplar" després de l'atemptat.

Actualitzat

La Moncloa ha estat escenari de la recepció que el president del govern espanyol ha ofert a la Federació Nacional d'Associacions d'Equatorians a Espanya. Zapatero s'ha solidaritzat amb les famílies i els amics dels equatorians Carlos Alonso Palate i Diego Armando Estacio, morts a Barajas, i els ha assegurat que "tota la justícia caurà sobre els responsables de l'atemptat del 30 de desembre".

Acompanyat del ministre d'Afers Socials, Rodríguez Zapatero ha assegurat a la "família equatoriana" que Espanya "es mereix viure sense assassinats ni bombes i viurà sense assassinats ni bombes".

Després de solidaritzar-se amb els representants equatorians a l'Estat, Zapatero ha destacat el seu comportament "cívic i solidari" després de l'atemptat i ha manifestat que contribueixen cada dia al progrés d'Espanya. "Els equatorians són rebuts i tractats com a germans i compatriotes i vull expressar-los la solidaritat que el poble espanyol sent per ells, un poble germà que sap com és de difícil i dur anar-se'n de casa per treballar i buscar un futur millor per a les seves famílies".

Finalment, el president espanyol ha dit que la comunitat equatoriana estarà sempre present en la memòria dels espanyols i en el sentiment d'Espanya i de l'executiu. "No dubteu que el dolor que sentiu el sent tot el poble espanyol, el govern i, especialment, el president del govern", ha afegit Zapatero.

A la trobada hi han assistit una vintena de representants de les associacions d'immigrants equatorians que viuen a Espanya, que s'agrupen en la federació que encapçala Santiago Morales. Precisament, la Federació d'Associacions d'Immigrants Equatorians és una de les convocants, juntament amb la UGT i CCOO, de la manifestació que se celebrarà aquest dissabte a Madrid amb el lema "Per la pau i contra el terrorisme". La mobilització té el suport del PSOE i IU.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut