Madrid

Zapatero aprovarà la reforma laboral el 16 de juny, "amb acord o sense"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el 16 de juny aprovarà la reforma laboral, "es produeixi acord o no". En roda de premsa a La Moncloa, Zapatero ha llançat un darrer ultimàtum als agents socials perquè hi hagi acord, cosa que "no és gens fàcil d'aconseguir", segons ha apuntat. Si s'aconsegueix pactar la reforma laboral, el govern espanyol ha dit que s'aprovarà el contingut d'aquest acord. Però en cas contrari, ha afegit, l'executiu ja té perfilada una reforma "que afectarà aspectes essencials del nostre mercat de treball".

Actualitzat
Ultimàtum del govern espanyol als agents socials. Zapatero ha anunciat que la reforma laboral s'aprovarà el 16 de juny. Per Zapatero, les dades de baixada de l'atur són una bona notícia per arribar a un acord, però ha volgut deixar clar que, si no s'hi arriba, el govern aprovarà igualment la reforma.

"El govern espanyol ja té perfilat el contingut de la reforma", ha assegurat Zapatero, que ha afegit que afectarà "aspectes essencials del mercat laboral".

Després de reunir-se amb el primer ministre del Pakistan al palau de La Moncloa, ha destacat que la reforma laboral és "necessària" per ajudar a crear treball, a reduir l'atur i a afavorir la contractació estable.

El president Zapatero ha fixat la data del 16 de juny l'endemà que el ministre de Treball, Celestino Corbacho, afirmés que patronal i sindicats tenien només "set o vuit" dies més de termini per arribar a un acord sobre la reforma.

Nou fracàs de la Mesa del Diàleg Social

L'anunci de Zapatero ha coincidit amb una nova reunió entre el govern espanyol i els agents socials, que s'han tornat aixecar de la Mesa del Diàleg Social sense un acord sobre la reforma laboral. Les parts s'han citat per continuar negociant dimecres de la setmana que ve.

A la reunió hi eren presents el ministre de Treball, Celestino Corbacho; els secretaris generales de la UGT, Cándido Méndez i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán. El temps s'esgota i sembla que no s'aconsegueix apropar posicions. Hi ha temps fins al 16 de juny. Si no hi ha pacte, serà l'executiu qui aprovarà les noves condicions del mercat de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut