Madrid

Zapatero anuncia que les pensions per als espanyols que viuen a l'estranger augmentaran entre un 5,6% i un 14%

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que les pensions per als ciutadans espanyols que viuen a l'estranger pujaran el 2007 entre un 5,6% i un 14% en moneda local. En la inauguració del setè ple del Consell General de la Ciutadania a l'Exterior, en què ha participat, Zapatero ha destacat que les pensions assistencials garanteixen l'assistència sanitària, quirúrgica i farmacèutica; unes necessitats a les quals el govern destinarà 15 milions d'euros, tres vegades més que el 2005. En la reunió, previsiblement es tractarà el desenvolupament de l'Estatut de la Ciutadania a l'Exterior, aprovat el 30 de novembre, per al qual el president demana "màxima celeritat i contingut".

Actualitzat

Rodríguez Zapatero ha anunciat que el govern destinarà el 2007 "tres vegades més que el 2005", és a dir, 15 milions d'euros en pensions assistencials. Una despesa que representarà un augment d'entre un 5,6% i un 14% en moneda local. El president ha destacat l'increment d'aquestes pensions, especialment pel que fa "als entranyables nens de la guerra", unes 2.000 persones.

Després de destacar l'extensió sanitària com a acció prioritària de govern, Rodríguez Zapatero ha recordat que l'executiu ha establert convenis amb l'Argentina, Veneçuela i el Brasil que han beneficiat milers de persones. També ha manifestat que vol continuar "alimentant i fomentant la identitat espanyola que els descendents dels emigrants han rebut dels seus pares" i, en aquest sentit, ha recordat que previsiblement aquest any es posarà en marxa un projecte de diàleg entre joves d'Espanya i l'Argentina.

Durant tres dies, el ple del Consell General de la Ciutadania a l'Exterior preveu tractar el desenvolupament de l'Estatut de la Ciutadania a l'Exterior, aprovat el passat 30 de novembre, per al qual el president demana "màxima celeritat i contingut". Rodríguez Zapatero ha demanat a partits polítics i associacions "voluntat per al diàleg i per a la cooperació".

El Consell General de la Ciutadania és un òrgan consultiu en què participen representants d'un milió i mig d'emigrants espanyols que viuen fora de l'Estat. A banda del president, en l'acte d'inauguració també hi ha participat el ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, i la secretaria d'estat d'Immigració i Emigració, Consuelo Rumí.

Anar al contingut