Madrid

Zapatero aclareix que el govern no té cap intenció de tancar pàgines web

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha sigut contundent aquesta tarda quan ha assegurat: "Res més lluny de la intenció del govern que tancar cap pàgina web." D'aquesta manera ha entrat en una polèmica que s'allarga des que es va conèixer la manera com es modificaven textos legals sobre la propietat intel·lectual amb una disposició final de la llei d'economia sostenible.

Actualitzat
Zapatero ha admès de forma implícita que el Ministeri de Cultura no ho ha enfocat amb prou encert quan ha afirmat que "si cal aclarir alguna cosa des del punt de vista de la redacció es farà i ho farà el Ministeri de Cultura", i ha afegit tot seguit: "La meva opinió personal és que sempre ha de prevaldre al llibertat d'expressió."

Les declaracions del president del govern s'han produït poca estona després que el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, opinés davant dels mitjans que no veia clar el tancament de cap pàgina web sense el control i l'acció judicials.

Tot plegat transmetia la sensació que al govern hi havia dissesions sobre aquesta qüestió mentre que l'oposició acusava el govern de voler exercir censura i s'apuntava amb els promotors del manifest de protesta. La intervenció del president del govern, per tant, sembla un intent rotund per tallar la polèmica.

L'enrenou, que ha forçat la ministra a mantenir una reunió amb els promotors del manifest de protesta aquest mateix matí, prové de la creació (en la disposició final de la llei d'economia sostenible) d'una comissió que vetllaria pels drets d'autor i que tindria potestat per emprendre accions contra els llocs d'internet que ofereixin continguts digitals dels quals no tinguin els drets. La ministra demanava aquest matí que tothom s'esperés a veure el redactat del reglament, però ara haurà de reformular el text que està pendent d'aprovació parlamentària.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut