YouTube traurà els comentaris de vídeos de menors per frenar la pedofília
YouTube

YouTube traurà els comentaris de vídeos de menors per frenar la pedofília

La plataforma vol combatre així "conductes depredadores", després de la polèmica on es demostrava que YouTube facilitava la connexió entre pedòfils

Actualitzat

YouTube ha anunciat que deshabilitarà els comentaris dels vídeos protagonitzats per menors d'edat o aquells on hi apareguin menors i que es cregui que poden portar a comportaments abusius i "conductes depredadores". La companyia vol així combatre els comentaris pedòfils a través de la seva plataforma.

Tal com han informat en el seu blog, YouTube està ampliant les mesures de control per assegurar la protecció de menors. Asseguren que durant aquesta setmana ja han deshabilitat "desenes de milions" de comentaris en vídeos de menors. La intenció de la plataforma de vídeos és continuar-ho fent durant els mesos següents .

"En els següents mesos, ampliarem aquesta acció per suspendre els comentaris sobre els vídeos dels menors petits i grans que puguin estar en perill d'atreure conductes depredadores."

Aquestes mesures es duen a terme ara, després de la polèmica iniciada per Matt Watson que, en un vídeo de més de 20 minuts, demostrava com els comentaris en vídeos pujats per menors de 15 anys facilitava la connexió entre pedòfils. Una mena de "forat de cuc" de l'algoritme de YouTube permetia als pedòfils establir una gran xarxa per on posar-se en contacte i ajudar-se entre ells.

 

 

A partir d'aquests fets, grans marques com Disney, Nestlé, Dr. Oetker o Epic Games van decidir retirar o paralitzar les seves inversions publicitàries, per no ser associades amb aquest tipus d'accions.

Per això, ara YouTube ha anunciat aquesta mesura i també ha dit que, a més a més, està treballant en un nou sistema de classificació de comentaris que els permetrà identificar més ràpidament aquests comentaris i eliminar-los fins a dues vegades més de pressa.

Segons ha explicat, només un nombre molt petit de canals conduïts per menors podran tenir comentaris, sempre que "utilitzin eines de moderació i demostrin un baix risc de comportament depredador".

"Treballarem amb ells directament i el nostre objectiu és augmentar aquest nombre, amb el temps, ja que la nostra capacitat per captar comentaris violents segueix millorant."

D'aquesta manera, YouTube marca distàncies amb "tota mena de contingut que posi en perill menors", el qual considera que "és inacceptable a YouTube". També prendran accions contra vídeos que incentivin menors a dur a terme reptes "nocius i perillosos", i tots aquells que consideri que estan en contra de les seves polítiques.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Menors
Anar al contingut