Diversos usuaris gravant-se en el repte de "menjar-se una pastilla de detergent"
Diversos usuaris gravant-se en el repte de "menjar-se una pastilla de detergent"

YouTube prohibeix els vídeos de reptes i bromes perilloses arran d'alguns accidents

La decisió arriba després de fer-se viral un nou repte que consistia a realitzar tasques quotidianes amb els ulls embenats

Actualitzat

YouTube ha canviat la seva política i prohibirà qualsevol vídeo sobre bromes perilloses o reptes massa arriscats que els usuaris tinguin intenció de penjar a la plataforma i puguin perjudicar la salut física o mental dels protagonistes.

El portal de vídeos ha decidit fer una operació de responsabilitat, després que hi ha hagut diversos accidents arran de reptes virals que les persones publicaven a les xarxes. L'últim, l'accident de cotxe d'una noia de 17 anys als Estats Units que conduïa amb els ulls embenats per imitar els protagonistes del #BirdBoxChallenge:

 

 

A banda de censurar vídeos que comportin un perill, YouTube prohibirà els continguts que angoixin els nens o els que facin pensar a la gent que els seus protagonistes pateixen un risc real.

Menjar-se detergent, llançar a algú una galleda amb aigua molt freda o molt calenta o encaputxar una persona amb un preservatiu són altres reptes que han provocat accidents i que YouTube vol evitar que es repeteixin. Tot i això, hi haurà vídeos com el de fer creure a una mascota que el seu propietari ha desaparegut que podran seguir penjats a la xarxa.

 

 

Crit d'atenció des de Netflix

La productora de la pel·lícula "Bird Box", Netflix, ja va fer un comunicat advertint els usuaris que deixessin d'imitar els personatges del film, ja que podia suposar un risc per a la vida. Tot i això, els usuaris no van fer cas de l'avís i van seguir penjant vídeos perillosos a les xarxes:

 

 

De moment, però, YouTube donarà un marge perquè els usuaris eliminin els vídeos. Si algun usuari puja continguts d'aquestes característiques, serà penalitzat durant 90 dies o se li eliminarà el compte si finalment no compleix amb la normativa.

 

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials
Anar al contingut