YouTube elimina vídeos de Bolsonaro per "desinformar" sobre el Covid
El president brasiler, Jair Bolsonaro, s'ajusta, amb problemes, la mascareta (Reuters/Adriano Machado)

YouTube elimina vídeos de Bolsonaro per "desinformar" sobre la Covid

Al president brasiler ja li havien retirat contingut de Twitter i Facebook per pronunciar discursos que xocaven amb les recomanacions dels experts de salut

Actualitzat

Una quinzena de vídeos del canal de YouTube de Jair Bolsonaro han estat eliminats per la pròpia plataforma. El gegant tecnològic ha argumentat que alguns dels continguts del president brasiler anaven en contra de les seves regles, i ha volgut ressaltar que la decisió no tenia res a veure amb "aspectes polítics".  

Tot i haver viscut la malaltia en la seva pròpia pell, Bolsonaro sempre ha ridiculitzat la pandèmia de la Covid. Ho ha fet utilitzant diverses plataformes, i amb arguments cada vegada més inversemblants.

Després de posar en dubte la funcionalitat de les mascaretes i de les vacunes, i de relativitzar la quantitat de morts al seu país dient que "tots morirem algun dia", el president brasiler havia recomanat l'ús d'hidroxicloroquina o ivermectina per tractar el coronavirus.

Aquesta última proclama ha acabat amb la paciència de YouTube, que s'ha afegit a Twitter i Facebook com les plataformes que han retirat alguns dels vídeos del president brasiler.

Bolsonaro no ha respost a aquest moviment, i de moment manté obert el seu canal a YouTube, on hi sol penjar discursos, entrevistes i reunions amb companys de govern. En una d'aquestes converses, el seu antic ministre de Salud, Eduardo Pazuello, comparava el coronavirus amb el sida.

És un dels vídeos que han desaparegut de YouTube. D'altres és mantenen, com aquest de la setmana passada, després que Bolsonaro fos ingressat per problemes intestinals.

El Brasil és, rere els Estats Units, el país amb més morts per Covid des de l'inici de la pandèmia, amb més de mig milió de defuncions. Després d'arribar al pic més alt el 23 de juny, els contagis van a la baixa, tot i que les dades en termes absoluts segueixen sent molt preocupants.

ARXIVAT A:
BrasilXarxes socials Jair Bolsonaro
Anar al contingut