Sant Sebastià

"Yo soy español, español, español..." Netflix torna a apostar per la polèmica

RedaccióActualitzat

Els llançaments publicitaris de les novetats a Netflix no deixen ningú indiferent. Ha tornat a passar amb l'estrena de l'últim llargmetratge dirigit per Borja Cobeaga, "Fe d'etarras".

La pel·lícula, una comèdia negra, explica la història d'un comando etarra que passa l'estiu del 2010 amagat en un pis franc a l'espera de rebre ordres per atemptar. És l'estiu del mundial de futbol de Sud-àfrica i tot el país viu pendent de les victòries de la selecció espanyola.

Des de fa uns dies penja a una façana d'una cèntrica plaça de Sant Sebastià un gran cartell amb el càntic "Yo soy español, español, español..." amb la paraula espanyol guixada en color vermell.

"Fe d'etarras" encara no s'ha estrenat, però aquesta campanya de llançament ha ferit moltes sensibilitats. Centenars de persones l'han vist con un insult a les víctimes del terrorisme d'ETA. Molts han reaccionat anunciant per les xarxes socials que deixaven de ser clients de Netflix.

Entre els missatges més colpidors, el d'alguns familiars de víctimes d'ETA, com el del nét de Juan María de Araluce, assassinat l'octubre del 1976 a pocs metres d'on ara s'ha instal·lat el cartell:

 


Altres condemnen que es tracti amb humor un conflicte que va causar la mort de més de 800 persones:

 

També n'hi ha, però, que valoren la creativitat de Netflix a l'hora de publicitar les seves produccións:

 


Ja està disponible un trailer de la pel·lícula, que s'estrenarà el 12 d'octubre, el dia de la Hispanitat.

 

 

Al desembre del 2016, coincidint amb l'estrena de la primera temporada de la sèrie Narcos, Netflix va cobrir la façana d'un edifici de la Plaça del Sol de Madrid amb un gran cartell del protagonista de la sèrie, el narcotraficant Pablo Escobar, i el lema "Oh, blanc nadal". En aquell moment, el govern de Colòmbia va demanar a l'alcaldessa de Madrid que retirés la publicitat. 

 

 

Un any més tard, Netflix insistia amb l'estrena de la segona temporada de "Narcos". En aquesta ocasió, ho feia amb referències a una conversa entre Mariano Rajoy i l'extresorer Luis Bárcenas amb la frase "Sé fuerte. Vuelve Narcos".

 

Anar al contingut