Nova York

Yahoo podria pactar amb Google per combatre l'oferta de Microsoft

La guerra entre Yahoo, Google i Microsorft ja ha començat. El detonant ha estat l'oferta milionaria -30.000 milions d'euros- llançada, la setmana passada pel gegant informàtic dirigit per Bill Gates per adquirir Yahoo i poder competir amb Google. Aquesta empresa ha acusat Microsoft de violar els principis del sector per la seva llaminera oferta, que ha titllat d'hostil. Sembla que en tot aquest estira i arronssa l'únic que hi sortirà guanyant serà Yahoo. Podria acceptar l'oferta de Microsoft o, com apunten algunes informacions, podria pactar una aliança amb Google.

Actualitzat
Així ho assegura el diari nord-americà "The Wall Street Journal". El rotatiu, citant fonts properes a la cúpula de Google i al seu president, Eric Schmidt, afirma que s'haurien produït contactes amb Yahoo per negociar una contraoferta. Només s'hauria produït un primer contacte sense cap decisió en ferm, apunten les mateixes fonts.

Això, quan Google ha acusat Microsoft de posar damunt la taula una oferta que només voldria consolidar un monopoli i seria contrària a l'obertura i la innovació, principis que regeixen la xarxa. A més, deixa entreveure que la seva veritable intenció és intentar exercir a internet el mateix tipus d'influència inapropiada i il·legal que va imposar al mercat dels PC.

Google tindria les mans lligades


Google no podria plantejar una oferta sobre Yahoo perquè, segons "The Wall Street Journal", no tindria el vistiplau dels organismes reguladors per la seva elevada quota de publicitat i la seva gairebé "omnipresència" en les cerques en línia.

Tot i això, sí que podria fer-ho de manera indirecta, donant suport a terceres empreses per poder llançar una contraoferta per Yahoo. Una manera seria oferint ingressos o garanties de rentabilitat.

Des de Google no han volgut confirmar ni tampoc desmentir els possibles contactes amb Yahoo però, al seu blog, sí que han manifestat la preocupació per les interncions de Microsoft.
Anar al contingut